Arminu Berberoviću određen jednomjesečni pritvor

Kantonalni sud Sarajevo (KSS) odredio je jednomjesečni pritvor Arminu Berberoviću (1996.), koji je u petak automobilom na Marijin Dvoru usmrtio Azru Spahić (1998.), dok su dvije osobe zadobile teške povrede, potvrđeno je Feni u Sudu.

Time je KSS prihvatio prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) za određivanje mjere pritvora zbog, kako je na održanom ročištu rečeno, “mogućnosti da bi Berberović mogao ponoviti krivično djelo s obzirom na to da je u trenutku nesreće bio u alkoholiziranom stanju, odnosno kako bi u slučaju njegovog puštanja na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti”.

Podsjetimo, saobraćajna nesreća koja se dogodila 26. maja u 23.30 sati, na spoju ulica Maršala Tita i Dolina izazvala je veliko uznemirenje i ogorčenje javnosti, a građani Sarajeva, poznanici i prijatelji mlade doktorice Spahić, okupili su se u nedjelju na mjestu na kojem je stradala, odajući joj počast i zahtijevajući konkretne sigurnosne mjere u saobraćaju.

Istim nemilim povodom, Vlada KS održala je vanredni sastanak na kojem je donesena odluka o tome da se pojačaju preventivne i represivne mjere radi poboljšanja sigurnosti u saobraćaju.

The post Arminu Berberoviću određen jednomjesečni pritvor appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju