Apple iPhone 15 Pro modeli donose poskupljenje

Apple iPhone 15 Pro modeli donose poskupljenje

*CAD renderi dostupni su za: iPhone 15 Pro / iPhone 15*

Iako smo još dosta daleko od samog predstavljanja iPhone 15 serije, čini se kako su se glasine o poskupljenju iPhone 15 Pro modela, zaista polako obistinile.

Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro vraćaju „manje” zaslone – CAD renderi dostupni

Veliki broj leakera i onih koji su upućeni u razvoj iPhone telefona, govore kako će Apple dolaskom iPhone 15 linije podignuti (značajno) cijene.

Apple iPhone 15 Pro u “Product Red” izvedbi !

Ne samo početnih modela već i svih ostalih. Ipak idemo nekim redom i kažimo kako će iPhone 15 Pro modeli nekako najviše osjetiti to poskupljenje.

ČLANAK 2

Govori se kako će svaki model (naravno Pro) otići za 100$ na „gore”. To bi značilo kako možemo pričati o cijenama početnog iPhone 15 Pro modela (8GB/128GB) od 1,099$, odnosno iPhone 15 Ultra (a.k.a Pro Max) – (8GB/128GB) od 1,199$.


tekst3sl2 2
Apple iPhone 15 Pro u “Product Red” izvedbi !

Ovo povećanje Apple opravdava poskupljenjem čipova odnosno njihova proizvodnog procesa ali pazite sada i dolaskom novih boja s kojima će iPhone 15 Pro modeli biti dostupni na tržištu.

Huawei i Avatr „osnažili” suradnju – tržište očekuje limuzinu Avatr 12


970x250 1

Dali se ovo stvarno pokazalo točnim ili ne, za sada ne možemo sa sigurnošću tvrditi. Potrebno je reći kako se već zna odavno da će „najjači” među iPhone 15 serijom (a pritom mislimo na iPhone 15 Ultra) biti značajno skuplji u odnosu na aktualne Pro modele još uvijek aktualne iPhone 14 serije.


tekst3sl3 2
iPhone 14 Pro !

Mnogi su se odmah zapitali a što će biti sa „običnim” iPhone 15 modelima. Osobito ako je već sad poznato i zna se kako će i oni donositi Dynamic Island pa i USB Type-C sučelje za sinkronizaciju za punjenje.

Apple na „vrhu” kada je u pitanju prodaja telefona u 2022.

Naravno i ovdje je vrlo izgledan scenarij da će ići poskupljenje za 100$. Onda bi cijene izgledale otprilike ovako (naravno govoreći o početnim modelima: iPhone 15 bi dolazio s cijenom od 899$, dok bi iPhone 15 Plus iznosio 999$.


tekst3sl4 2
Apple A17 Bionic biti će temeljen na 3nm proizvodnom procesu !

Sada je pravo pitanje hoće li Apple pribjeći onoj praksi zaokruživanja cijene, odnosno hoće li cijene sve „još više” ići na gore sa znamenkama. Prisjetimo se kako će svi iPhone 15 modeli osim zajedničkog Dynamic Island-a imati i USB Type-C a navodno se govori i o istom Apple A17 Bionic čipu.

Apple iPhone SE 4 (2024.) – ipak će uskrsnuti u obliku iPhone-a 14

Naravno tu ne smijemo zaboraviti niti isti kapacitet radne memorije koji će iznositi 8GB. Naravno sve se ovo još bazira na glasinama ali je svakako zanimljivo za vidjeti i pisati o mogućim povećanjima cijene jednog od najpoznatijih pametnih telefona današnjice i slobodno možemo reći „sinonimu” za popularnost.


tekst3sl5 1

Dali planirate kupiti iPhone 15 (kada bude dostupan na tržištu)? Ili ćete ostati na aktualnom modelu, u našoj redakciji imamo iPhone 14 Pro Max te iPhone 13 Mini i zaista smo i više nego zadovoljni s oba modela, svoj posao na dnevnoj bazi rade zaista odlično.

itportal.ba

drugi upravo čitaju