Apple iPhone 15 Pro i iPhone 15 Ultra donose periskopske kamere – koliko one Apple koštaju?

Nije više nikakva novost da Apple u rujnu predstavlja iPhone 15 modele pametnih telefona. Dolaskom te serije, iPhone telefoni doživjet će manje izmijene.

Samsung Galaxy Z Flip / Fold 5 donose benchmark rezultate

I po pitanju imena (gdje će „Pro Max” zamijeniti „Ultra”) a i po pitanju dostupnosti nekih značajki i elemenata. Naravno ovdje u prvom redu mislimo na „napokon dostupni” USB Type-C ali i periskopsku kameru.

Upravo će ona na „Pro” modelima iPhone 15 telefona donositi 10x zoom. Umjesto dosadašnjih 3x zoom-a. Iako još službeno nije „potvrđeno” kako će one biti dostupne, internet je dobio informacije koliko bi periskopske kamere, koštale Apple.

Apple iPhone 15 Pro i Pro Max donose drugačije tipke za zvuk

Naravno sve ovo (kao što uvijek kažemo) treba uzeti s dozom rezerve. Ali nam svakako služi kao dobar pokazatelj onoga što možemo očekivati odnosno čemu se možemo nadati kada je u pitanju nadolazeća serija.


tekst3sl2 5
iPhone 15 Pro modeli donose haptičke “tipke” za glasnoću

Govori se kako Apple svome dobavljaču za objektive kamera plaća „samo” 4$ po jednom objektivu. Iako ovdje moramo reći kako je to niže od prosjeka industrije, gdje se cijena kreće između 4,50 i 5$ po objektivu.

Apple iPhone 15 Pro modeli donose poskupljenje

Inače Apple je u proteklim godinama „posao s kamerama” uvijek davao dvjema tvrtkama: Geniusu te Larganu. Ali čini se kako će pri proizvodnom procesu iPhone 15 kamera taj posao samo imati i odraditi Largane.


apple iphone 15 pro i iphone 15 ultra donose periskopske kamere – koliko one apple koštaju?

tekst3naslovna 2

Iako Largane čitav profit drži za sebe ove godine, njegova će marža biti izuzetno mala gotovo nepostojeća. Ali smo već odavno naučeni praksom Apple-a, kako to i nije pretjerano briga ovog tehnološkog diva.

Stigao je iOS 16.4, evo što donosi

Genius se može „igrati” te ovako spuštati svoju maržu, jer je već sada poznato kako će ova tvrtka imati posao s kamerama i pri iPhone 16 modelima pametnih telefona.


tekst3sl1

Već smo bili naveli kako ove glasine svakako treba uzeti s dozom opreza, odnosno dobro posluže kao „putokaz” što možemo očekivati. Moramo se još jednom prisjetiti (a pisali smo o tome) kako će iPhone 15 Pro odnosno iPhone 15 Ultra modeli ove godine donijeti značajno drugačije načine korištenja.

Europska Unija donijela uredbu da od 2026. punionice budu na svakih 60km

Govori se kako više neće biti klasičnih tipki za zvuk odnosno kako će i „sklopka” za utišavanje zvuka biti drugačija. Odnosno kako će sve one biti osjetljive na dodir.


tekst3sl4 2
Apple A17 Bionic biti će temeljen na 3nm proizvodnom procesu !

Dok će „motorić” unutar njih jasno simulirati tipkanje – pritisak. Osim „klikavih” gumba govori se kako će iPhone 15 Ultra biti izrađen od Titana, baš kao i iPhone 15 Pro. Svakako treba vidjeti da li će ove glasine biti točne. A kada bude nešto više znali o istima, svakako ćemo ih podijeliti s vama.

itportal.ba

drugi upravo čitaju