Amazon kreira vlastiti web preglednik

Kada bi čovjek pomislio kako iznenađenima nema kraja, uvijek nas nešto iznenadi. Upravo tom rečenicom možemo započeti ovaj članak. A vi ako vam još nije jasno o čemu pišemo, pročitajte naslov ponovno.

Honor Magic5 Lite recenzija

Da, „veliki” Amazon i „još veći” Jeff Bezos kreću u nove „poslove”. Poslove koji se dotiču razvoja i plasmana na tržište (čitaj: Internet) web preglednika.

Amazon želi korisnicima ponuditi potpuno novi i drugačiji (naravno vlastiti) web preglednik. I ne ovdje nije riječ o običnoj ideji ili glasinama, već tvrtka zaista radi na web pregledniku.

Apple AirPods pružati će pomoć osobama slabijeg sluha

Koji će za glavni cilj imati natjecanje te uzimanje tržišnog udjela popularnom Google Chrome pregledniku. Kako se doznaje sve je započelo s anketom koju su morali ispuniti zaposlenici.

Google integrira „AI tehnologiju” unutar svojih servisa

Unutar nje se od zaposlenika tražilo da iskažu svoje mišljenje na temu: „što bi to pridonijelo u kreiranju inovacija unutar tvrtke”? Ovo se može protumačiti na dva načina.


tekst2sl2 3

Prvi bi bio onaj koji govori da tvrtka ima plan poraditi na poboljšanjima i inovacijama unutar svojih redova, dok bi drugi govorio kako tvrtka ima u planu tržištu ponuditi nešto novo.

Microsoft predstavio „novu” Bing tražilicu – konkurirat će Google tražilici

I čini se kako je ovaj „drugi plan” zaista onaj za kojim Amazon ide. Nedugo nakon toga tvrtke je sličnu anketu ponudila i svojim korisnicima, sa sličnim pitanjima i izražavanjem vlastitog mišljenja.


tekst2sl3


970x250 1

No ono što nas zanima je zašto se baš Amazon „zagrijao” za web preglednik. Jer znamo kako je tvrtka već dovoljno uspješna u poljima poput: online trgovine, produkcije, te streaming platformi?

Huawei Enjoy 60 biti će predstavljen kada i P60 te Mate X3 modeli – četvrtak 23.03.2023.

Također Amazon bilježi odlične poslovne rezultate i kada se govori o reklamnim kampanjama. No čini se kako Amazon ima ozbiljne namjere kada je u pitanju kreiranje (stvaranje) vlastitog web preglednika.


tekst2sl4 4

Ne smijemo zaboraviti kada je tvrtka još 2011. pokušala tržištu izdati web preglednik i u tome je uspjela. Bio je to tada „Silk” koji je zaista bio web preglednik ali ponešto ograničenih značajki te je više bio kao „dodatak” nekim drugim rješenjima tvrtke Amazon.

Vivo X Flip „ljutiti rival” Galaxy Z Flip 4 modela

No čini se kako je Amazon „učio na greškama” te je tako sada potpuno spreman tržištu ponuditi potpuno novo iskustvo korištenja web preglednika.

Realme C55 – Prvi Android sa Dynamic Island-om za šaku Eura

Iako se o njemu za sada i ne zna baš previše, ističe se kako će on u svojoj osnovi donositi neke kvalitetne i odveć značajne parametre poput:

  • sinkronizacije
  • privatnosti
  • mogućnost online kupovine (naravno putem Amazona)
  • Ekstenzija
  • izdavanje govornih naredbi te blokiranje programa – „praćenje trećih strana”

Svakako ćemo još imati prilike pisati o nadolazećem web pregledniku iz okrilja Amazona. Jer sve ovo što smo do sada naveli, nema niti jedan drugi trenutno tržištu dostupan preglednik.

BMW najavljuje i5- je li ovo novi BMW 5?

I ovako na papiru nam se doista čini kako bi Amazon web preglednik, tržištu doista mogao konkurirati, odnosno kako se to ističe u Amazonu, Chrome web pregledniku.

itportal.ba

drugi upravo čitaju