Aljoša Ćeranić, autor serije “U klinču” – čiju ekipu predvodi Nikola Kojo, a čine i Voyage, Matija Ilić i drugi – oduševljen SFF-om

aljoša ćeranić, autor serije “u klinču” – čiju ekipu predvodi nikola kojo, a čine i voyage, matija ilić i drugi – oduševljen sff-om

Nova porodična serija “U klinču”, čiju ekipu predvode proslavljeni glumci Branka Katić i Nikola Kojo, a upotpunjuju mlade nade poput regionalne muzičke zvijezde Mihajla Veruovića, poznatijeg kao Voyage, premijerno kreće s emitiranjem 29. avgusta na RTS-u, dok je sarajevska publika imala priliku pogledati dvije epizode na Sarajevo Film Festivalu.

Serija će imati 30 epizoda, a nastala je prema ideji Aljoše Ćeranića i Miloša Avramovića, poznatog po režiji megapopularnog “Južnog vetra”, dok režiju potpisuju Danilo Bećković i Nebojša Radosavljević.

Oni su odabrali mladu glumačku ekipu, koju upotpunjuju bardovi glumišta poput Nikole Koje, Svetlane Cece Bojković, Branke Katić…

– Kada se bavite produkcijom, onda često mora da se gleda šta danas izlazi, šta je trend, čega dugo nije bilo. Mislim da nam dosta žanrova fali, koje ja, takođe, želim da radim kao producent i kreator – rekao je za “Avaz” Ćeranić, koji je boravio u Sarajevu tokom Festivala.

S obzirom na to da se radi o porodičnoj seriji u kojoj glavni protagonista Aljoša, kojeg igra Mihajlo Veruović Voyage, želi postati bokser, Ćeranić nam je rekao da je inspiracija došla od toga da je i on sam bivši sportista, odnosno košarkaš.

– Stvari koje sam proživio prenio sam na ovu seriju, samo što nije košarka, nego je boks. Također, Miloš Avramović, koji je moj kolega, odličan producent, dao je dobre ideje i tako je i nastala serija. Samo smo sjeli na kafu i slučajno smo započeli tu temu i brzo se to realizovalo – kazao je Ćeranić.

Budući da je mlada glumačka postava i da većinu tinejdžerskih likova igraju mladi bez ranijeg iskustva, uključujući Voyagea, pitali smo ga je li bio spreman na tu vrstu rizika.

Apsolutno sam želio da rizikujem, pratio sam njegove (Voyageove, op. a.) spotove. Miloš Avramović je, takođe, dobar s njim, radili su neke spotove zajedno za “Južni vetar”. Onda smo vidjeli da se on i dobro slika, imali smo neku vjeru u njega. Polazim od toga da je i u Holivudu Džastin Timbrlejk (Justin Timberlake) snimao filmove, a bio je pjevač, Lejdi Gaga (Lady)… Tako da, apsolutno čovjek ne mora da bude glumac da bi mogao da glumi. Takođe smatram da je ovu seriju, da bi dobila takav širok spektar, morala da “povuče” jedna muzička zvijezda, tako da… Voyage je dobar momak, veliki radnik i super talentovan dečko. Prosto, čovjek je rođena zvijezda – istakao je Ćeranić.

Nije želio otkrivati ima li planova za drugu sezonu, ali, s obzirom na interes javnosti, vjerujemo da će biti.

– Uskoro će se znati. Sve zavisi… – zagonetno je rekao Ćeranić.

O tome da je serija pretpremijerno prikazana upravo na SFF-u, Ćeranić je kazao:

– Prelijepo je, ogromno je to. Mi smo serija, a ovo je filmski festival. Ne možemo mi da dobijemo takav mainstream kao s filmom, ali oduševljen sam i super nam je, najviše zbog mladih ljudi, mladih glumaca, da se promoviše serija u Sarajevu i da dobiju neko iskustvo.

AVAZ / PRESS

Sportska centrala

drugi upravo čitaju