Alcaraz zaprijetio Novaku: Želim igrati kad bude na 100 posto!

Mladi španjolski tenisač Carlos Alcaraz plasirao se u četvrtfinale turnira u Miamiju, što znači da ga tri pobjede dijele da i nakon Miamija ostane na prvom mjestu ATP liste.

Novinari su ga pitali za komentar izjave Novaka Đokovića iz Dubaija, kada je Srbin rekao da kada je u najboljoj formi zna da je najbolji na svijetu.

– Znam da kada sam spreman, kada igram na bilo kojoj podlozi i protiv bilo koga, da sam bolji. Ja sam najbolji. I mislim da nema ništa bahato i pretenciozno u ovome što govorim, rekao je tada Novak.

On i Alcaraz igrali su samo jednom, prošle godine u polufinalu Mastersa u Madridu kada je Španjolac uspio preokrenuti i slaviti sa 6:7 (5), 7:5, 7:6 (5).

Alcaraz kaže da se slaže s Novakom oko te izjave.

– Igrao sam s Novakom kad je bio na sto posto. Rekao bih da je prošle godine u Madridu igrao jako, jako dobro. Bilo je jako tijesno. I slažem se s njim. Kad je na sto posto, onda je vjerojatno jedan od ili najbolji tenisač svijeta, kaže Alcaraz.

Mladog tenisača posebno je oduševio Đokovićev nastup na prvom Grand Slamu sezone, u Melbourneu.

– Ovo što je postigao je sjajno. Njegova je razina, primjerice u Australiji, bila nevjerojatna, bila je na stvarno visokoj razini. Kao što sam već rekao, želim igrati s Novakom kada bude na 100 posto i siguran sam da ću tada uživati. To je sve što sada mogu reći, zaključio je Alcaraz.

www.sportskacentrala.com

drugi upravo čitaju