Afera u Splitu: Puljkov saradnik slao gole fotografije pa s Ivoševićem tražio odnos od maloljetnice

afera u splitu: puljkov saradnik slao gole fotografije pa s ivoševićem tražio odnos od maloljetnice

Dvojica bliskih saradnika Ivica Puljak, gradski vijećnik i član Predsjedništva stranke Centar Luka Baričić, te bivši zamjenik Bojan Ivošević razmjenjivali su seksualne poruke s dvije djevojke iz Srbije od kojih je jedna, navodno, maloljetna. 

Večernji list je objavio cijelu prepisku s eksplicitnim porukama i audio zapisima.

Sve se, kako navode, događalo prošlog mjeseca, a prema porukama koje su razmijenili, može se zaključiti da je Baričić dogovarao susret s djevojkom Aleksandrom koja je trebala doći u Split. 

Nakon njenog pitanja oko mogućeg posla u Splitu, Baričić joj je kazao kako će vidjeti može li joj to srediti. U dijelu poruka Baričić nagovara Aleksandru i da svoju maloljetnu sestru Milicu spoji s Ivoševićem. Piše joj kako je razgovarao s njim o tome, te u jednoj od poruka navodi – “molim te reci sestri da je on sada kandidat na izborima, ali da je svakako želi”. Kazao je i kako će im osigurati smještaj i dobar provod u Splitu. Međutim, do njihovog susreta s djevojkama nije došlo.

Reakcije brzo stigle

Na tekst u Večernjem listu reagirali su i Ivica Puljak i Bojan Ivošević. Puljak je tako na Facebooku objavio sljedeće.

– Upravo sam saznao informaciju da je Luka Baričić, bivši gradski vijećnik stranke Centar i osoba s invaliditetom žrtva odvratne prevare na internetu koju će sutra prijaviti policiji. Naime, nepoznata osoba ili više njih otvorili su lažni profil na aplikaciji za upoznavanje te su se lažno predstavili našem vijećniku koji je na te poruke odgovarao eksplicitnim sadržajem, uvjeren da je u kontaktu s osobom u koju može imati povjerenja te koja je razvila emotivan odnos prema njemu.

Ovo je najgnjusnija stvar koju sam ikada doživio u politici i jasno mi je odakle dolazi. Luka Baričić je osoba s invaliditetom, a “ljudi” koji su ovo izveli iskoristili su najranjiviju temu kako bi politički profitirali, a to je seksualnost invalida. Ovakve sofisticirane i organizirane akcije nas neće spriječiti da u Splitu provedemo ono što smo naumili – uvođenje reda na svim razinama. Dapače, daju nam još više snage da se borimo protiv najmračnijih među nama. Naš cilj nikada nije bilo bavljenje politikom da bismo si ispunili životne ambicije, nego da bismo iz hrvatske politike na svim razinama maknuli ljude kojima je povezanost s kriminalom normalna stvar – naveo je Puljak i dodao kako će sutra na konferenciji za novinare izvijestiti javnost o svim detaljima ovog slučaja.

Radilo se o prevari

O slučaju se, također na Facebooku, oglasio i Bojan Ivošević. 

– Izašao je tekst o mom kolegi koji je u privatnom razgovoru, s jednom kako je mislio curom, slao neke privatne slike i razmjenjivao određene poruke, pa čak i da bi je uvjerio da dođe izmišljao razgovor sa mnom. Ispalo je da se radilo o prevari gdje su njega koristili za doći do mene, odnosno emocionalno ucjenjujući njega pokušali doći do mog eksplicitnog sadržaja preko priče o sestri koja se zanima za mene, a onda nakon dva dana postane maloljetna. Važno je napomenuti da suprotno tvrdnjama jednog medija ne postoje nikakve eksplicitne slike niti snimke koje sam ja poslao ili na kojima sam ja te je također pogrešno navedeno kako je dotična osoba prekinula komunikaciju već suprotno ja sam prestao odgovarati. Nakon čak sedam njegovih zamolbi da uopće komuniciram s dotičnima kako bi ga ta cura posjetila u Splitu ništa osim sprdanja na tu temu nisu dobili premda su jasno tražili i ciljali da se priča o seksu i šalju slike. Cijelo krivično djelo sigurno nema nikakve veze s jednim parkingom o kojem je također isti novinar imao “ekskluzivne” kasnije utvrđeno montirane (prekrajane) snimke. Niti je jedan zaposlenik gradske uprave koji nije u dobrim odnosima s nikakvim upraviteljem nikakvog parkinga već dva dana po kavama pričao o navedenom. Otpilat ćemo vam do zadnjeg stupića gdje ste pljačkali građane. Do zadnjeg – napisao je Ivošević.

Luka Baričić objavio je kako je zbog vlastite naivnosti žrtva gnjusne internet prevare koja je motivirana političkom situacijom u Splitu, te da će o detaljima slučaja javnost izvijestiti sutra na konferenciji za medije, piše Večernji list.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju