13.8 C
Sarajevo
Ned, 08, 22

ADIL JOJ PRUŽA PODRŠKU: Teu znam mnogo prije nego što je postala pjevačica

Adil Maksutović poznat je po tome da uvijek, s pravom, podrži mlađe kolege. Trenutni veliki estradni hit je pjevačica Tea Tairović koja niže hit za hitom, a mnogi joj, oni koji to znaju, ali i oni kji to ne znaju, osporavaju glasovne mogućnosti. Međutim, Adil je drugačijeg mišljenja.

Podrška mladima

-Ja sam uvijek tu da dam podršku mladim i talentiranim pjevačima. Svi smo mi nekad bili početnici i tražili smo svoj dio pod nebom. Po meni, Tea pjeva odlično, djevojka je jako dobro skontala fol, shvatila je da jedna takva osoba, pjevačica nedostaje na estradi. Iskoristila je momenat, okupila odličnu ekipu saradnika, i učinila je to što je učinila. Uspjeh je bio zagarantovan. Ja podržavam svakog ko je talentovan. Ne želim da podržim nekog ko nije talentovan, ali s druge strane, ne želim ni javno da ga naružim. Nije to moj manir, ja nisam taj koji će nekoga javno da kritikuje, jednostavno ne želim to. A, ako neko zaslužuje pohvalu zašto to ne bih javno rekao – priča Adil i dodaje:

-Tea je sam jedna u nizu tih mladih, talentiranih ljudi. Igrom slučaja nas dvoje se poznajemo mnogo duže nego što je ona na estradi, i prije njene pojave u “Zvezdama Granda”. Tea nije pjevačica od jučer. Ona jako dugo radi, pekla je zanat onako kako se to radi, pjevala je u restoranima, klubovima, kafićima… Jednostavno, stasala je u pjevačicu, prošla joj jedna pjesma, druga, treća, peta i to tako krene. Ja isto tako ne mogu da zaboravim neke velike ljude koji su meni na početku karijere pomogli. Sjećam se kada me je Aco Pejović pozvao da budem njegov gost na njegovom sarajevskom koncertu u Skenderiji. Ja to nikada ne mogu da zaboravim i taj njegov gest. Još neke kolege su mi pomogle. Sve je to neki sevap, neko dobro, koje ti Bog nekada vrati. Dobro se dobrim vraća. Uvijek rado činim i sa zadovoljstvom želim javno da pohvalim nekog ko vrijedi.

adil joj pruža podršku: teu znam mnogo prije nego što je postala pjevačica

Da li Vam se sva ta dobrota vraća?

  Česi i Bugari nude teže ispite nego u prvim mečevima
-

-Vraća se, vjerujte mi. Postoji taj neki kosmički balans, ja sve što sam stariji vjerujem u tu neku višu silu. Znam da sve ovo neko odozgo prati, gleda i sluša.

Nove pjesme?

-Moj tim i ja bili smo vrijedni tokom pandemije, imali smo veoma mnogo vremena za raznorazne projekte. Bilo je vremena, ali nekako nije bilo volje (smijeh). Ostalo je da doradim još nekoliko pjesama, pa se dvoumim da li da izbacim neke singlove ili kompletan album, koji bi mogao ugledati svjetlost dana do kraja godine. Četiri pjesme su kompletno gotove, a ostatak bi mogao da uradim tek kada se završi ljetnja turneja, koja će biti paklena.

Davno uzeli kapare

-Dvije godine ljudi nisu pravili nikakva privatna veselja, nije bilo gostovanja, posebno ne po Njemačkoj, Austriji, općenito po dijaspori i svi su se poželjeli druženja. Sada svi žele to da nadoknade, kako privatno tako i po dvoranama. Sada moramo da radimo i radnim danima da bismo ispoštovali sve te termine ili kapare koje smo uzeli davno, a nismo mogli da to odradimo. Jednostavno sam pun posla i ne znam kako ćemo sve da završimo, a da ostanemo zdravi i čitavi. Uglavnom od septembra sam ponovo u studiju.

Piše: Bato Šišić

ADIL JOJ PRUŽA PODRŠKU: Teu znam mnogo prije nego što je postala pjevačica Express.

Sportska centrala

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Una
Unahttps://tnt.ba
Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa