81-godišnji muškarac preživio je šest dana u zavejanom automobilu

81-godišnji muškarac bio je zavejan u svom automobilu šest dana nakon velike snježne oluje u Kaliforniji. Preživio je toliko dana,….

kako je rekao bratu zahvaljujući jedenju snijega i kroasana koje je imao u autu.

Jerry Jouret iz Big Pinea u Kaliforniji 24. veljače otputovao je u Gardnerville u američkoj saveznoj državi Nevadi.
Ono što je za Jourea trebalo biti tri sata vožnje pretvorilo se u gotovo sedmodnevnu muku.

Ujutro 24. veljače, kalifornijska autocesta upozorila je stanovnike da se približavaju loše vremenske prilike i savjetovala vozačima da budu oprezni na cestama, navodi se u objavi na Facebooku.

Jerry Jurrett rekao je svojoj obitelji da je glavna autocesta kojom bi išao — Interstate 395 — bila zatvorena zbog snijega i leda, pa je umjesto toga odlučio ići manjom Interstate 168 da dođe do Gardnervillea.

Ali zbog snijega i vjetra koji su otežavali vidljivost, slučajno je skrenuo na još manju cestu gdje je zapeo – samo 24 km od početka svog putovanja.

Skrivajući se u svom tamnozelenom Ford Escapeu, Jouret je kasnije rekao svom bratu da je preživio sedam dana i šest noći dok nije spašen jedući snijeg i kroasane koje je imao u autu.

auto u snijegu
Jerryjev auto zapeo je u snijegu

“Stvarno vjerujem da je to bilo čudo”, rekao je Joe Jouret Patchu u petak.

U međuvremenu, nakon što se četiri dana nije čula s Jerryjem Joreom, njegova je obitelj 28. veljače prijavila njegov nestanak uredu šerifa okruga Inyo, priopćio je ured.

Još jedno nevrijeme sljedećeg dana, u srijedu, 1. ožujka, odgodilo je potragu do četvrtka, 2. ožujka. Šerifov ured počeo je potragu na terenu, dok je kalifornijska patrola na autocesti pretraživala zračnim putem.

Oko podneva tog dana, ping mobitela od dana Jouretova nestanka identificirao je njegovu lokaciju. Spasilačke ekipe usredotočile su svoju potragu posebno na područje u blizini Doline Smrti, “neravnim putem koji ide južno od 168 i vodi u Nacionalni park Dolina Smrti”, prema insajderskom izvješću ureda šerifa okruga Inyo.

Budući da je automobil bio zatrpan snijegom, Jouretov je automobil izgledao poput stijene.

Nakon šest sati pretraživanja područja, spasilački helikopter vratio se kako bi napunio gorivo: „Tada je pilot pogledao dolje i vidio nešto poput stijene dok je gledao dolje. Imao je još jednog čovjeka sa sobom u helikopteru… i dok su gledali dolje, bio je to auto mog brata. Bio je skoro zakopan u snijegu, ali ne baš”, rekao je Joe Jouret za Patcha.

“Ispružio je ruku kroz prozor i mahnuo njome”, rekao je Joe Jouret.

Članovi Jouretove obitelji, uključujući njegovog unuka i nećaka, podijelili su vijest o njegovom spašavanju na Facebooku prošli tjedan.

“Nakon 6 dana i 6 noći zarobljen u automobilu pod ledenim snijegom bez hrane, vode i vrlo tanke deke, moj djed je danas spašen helikopterom”, napisao je Christian Jure.

Izvor: Zanimljivosti dana

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

81-godišnji muškarac preživio je šest dana u zavejanom automobilu

zanimljivostidana.com

drugi upravo čitaju