8 Super Laganih Koraka Kako Napraviti Novi Gmail Račun

Želite kreirati novi Gmail nalog? Ovdje naučite kako napraviti novi Gmail račun u nekoliko jednostavnih koraka.

Bez obzira koji je razlog zašto želite stvoriti još jedan Gmail račun, to je relativno jednostavan postupak koji se može obaviti u nekoliko minuta.

Ovaj brzi postupak za početak zahtijeva internetsku vezu. Možete pristupiti s bilo kojeg računala, tableta ili pametnog telefona sigurnom prijavom.

Pametni telefon s pristupom internetu bio bi idealna opcija jer ćete na svoj telefon primiti poziv za provjeru ili lozinku da završite prijavu putem e-pošte.

U nastavku članka saznajte nekoliko koraka kako napraviti novi gmail račun.

8 Super Laganih Koraka Kako Napraviti Novi Gmail Račun

Prednosti Gmail računa

  1. Besplatno je.
  2. Ima izvrsne filtre neželjene pošte i održava vašu pristiglu poštu čišćom od bilo kojeg drugog klijenta e-pošte.
  3. Ima vrlo izdašan prostor za pohranu, 15+ GB prostora za pohranu e-pošte.
  4. Možete promijeniti svoju temu i način na koji vaš sandučić radi (tj. postoji veća fleksibilnost nego s bilo kojim drugim klijentom e-pošte).
  5. Bezbrojni dodaci i proširenja su dostupni i besplatni za korištenje. Oni vam mogu pomoći da prilagodite svoj tijek rada i način na koji koristite e-poštu.
  6. Imate snagu funkcije Google pretraživanja izravno u svojoj pristigloj pošti.
  7. Lako dostupan – vašem se računu može pristupiti bilo gdje gdje postoji pristup internetu.
  8. Pouzdan je i rijetko se ruši.

Kako napraviti novi Gmail račun u 8 koraka

Korak 1. Prije svega, za izradu novog Gmail računa idite na google.com/gmail.

Korak 2. Kliknite na gumb koji kaže “Stvori račun” u gornjem desnom kutu stranice

Korak 3. Nakon toga će se pojaviti obrazac za prijavu. Morat ćete ispuniti sve podatke koje traži: ime, prezime, novo korisničko ime i novu lozinku.

Korak 4. Zatim će se od vas tražiti da unesete telefonski broj za potvrdu svog računa. To je zato što Google koristi postupak provjere u dva koraka za povećanje sigurnosti.

Korak 5. Sada biste trebali primiti tekstualnu poruku s kodom za provjeru od Googlea. Ako ovo nije isporučeno u roku od nekoliko minuta, umjesto toga možete upotrijebiti automatizirani sustav poziva.

Korak 6. Nakon što potvrdite svoj račun, vidjet ćete obrazac koji traži neke osobne podatke. To uključuje e-adresu za oporavak, vaš rođendan i spol. Ako vam nije ugodno davati ove podatke ili želite saznati zašto Google traži te podatke, postoji mnogo informacija u ponudi tijekom registracije.

Korak 7. Sada morate prihvatiti Googleove Uvjete pružanja usluge i njihova Pravila o privatnosti – toplo se preporučuje da ih oboje detaljno pregledate prije nego što kliknete “Slažem se“.

Korak 8. Sada biste trebali imati napravljen svoj novi Gmail račun.

Kako otvoriti svoj novi Gmail račun

Korak 1. Vratite se na glavni Google zaslon i kliknite vezu Gmail.

Korak 2. Nakon što napravite prijavu, proći ćete kroz uvodne korake za Gmail. Nakon posljednjeg uvodnog zaslona pojavljuje se skočni prozor koji najavljuje da je vaš novi Gmail račun spreman za korištenje.

Korak 3. Uživajte u svom novom računu e-pošte.

Kako odabrati adresu Gmail e-pošte?

Do određene točke, slobodni ste izmisliti adresu koju god želite. Obično koristite vlastito ime, a ostatak adrese daje sama usluga e-pošte.

Na primjer, vaša nova adresa e-pošte bila bi “vaš[email protected]” ako ste odlučili stvoriti Google novi Gmail račun.

Međutim, uobičajeno ime možda je već zauzeto, pa ćete možda morati dodati broj ili srednje ime kako biste novu adresu razlikovali kao jedinstvenu. Ne možete napraviti istu adresu e-pošte kao bilo tko drugi na svijetu, čak i ako ima potpuno isto ime kao i vi.

Sustav će vas upozoriti ako je adresa e-pošte već zauzeta te će vam predložiti varijante koje možete koristiti umjesto prethodne.

sit.ba

drugi upravo čitaju