7. MOSTARSKI POLUMARATON: U subotu blizu 2.000 trkača na ulicama Mostara

Po prijavama koje su nedavno zatvorene sedmo izdanje Mostarskog polumaratona će imati najveći broj sudionika, što znači i progresivan rast manifestacije od njenih početaka 2017. godine.

Na dvije utrke u sklopu ovog velikog, prvenstveno rekreativno – amaterskog sportskog događaja, se prijavilo blizu 2.000 sudionika. Od toga je 930 trkača iz 37 država koji će nastupiti na distanci polumaratona (21.097,5 metara) i oko 1000 njih na humanitarnoj utrci od 4 kilometra. Start polumaratona je u subotu od 8.30 sati, a humanitarne utrke u 12 sati.

 – Prve godine smo imali oko 200 sudionika na humanitarnoj utrci i posebno smo ponosni na sjajan odziv na ovu utrku. Čak 700 sudionika te utrke dolazi iz Mostara, rekao je direktor utrke Franjo Lovrić.

U petak (od 19 sati u dvorani Princess u Mepasu) će biti održana stručna konferencija na kojoj će govoriti direktor Dubrovačkog polumaratona Alen Bošković, direktor organizacije Run Czech iz Praga Sašo Belovski i fizioterapeut s bogatim trkačkim i rehabilitacijskim iskustvom Alen Raonić.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić istaknuo je kako Mostar Run Weekenda daje dodatnu sportsku i turističku dimenziju Mostaru te se Grad ove godine više angažirao oko organizacije.

 – Drago mi je da se ovaj put u događaj maksimalno uključila mostarska kulturna scena. Ugostit ćemo trkače onako kako spada i poslat ćemo jednu lijepu poruku iz grada Mostara. Družit ćemo se, baviti sportom i ovoga vikenda najaviti početak Mostarskoga ljeta, rekao je Kordić.

Događaj je obogaćen ove godine i zabavnim sadržajem, pa će se tako trkači i trkačice u subotu u večernjim satima moći opustiti na jednom od tri koncerta u organizaciji Mostar Rock School. U Muzičkom centru Pavarotti nastupit će Youth Big Band Makarska i Ma Bossa Jazz bend, u Clubu Calamus 45 stepeni, a u OKC-u Abrašević Matori bend (tribute to Azra).

Zatvoren promet u gradu

Promet u Mostaru će na dionicama kojim se trči polumaraton biti zatvoren od 8.30 sati do 14 sati.

 – Od samog početka sudjelujemo u ovim aktivnostima i maksimalno smo uključeni s maksimalnim brojem ljudstva. Kao i svake godine napravili smo plan aktivnosti u kojeg će biti uključeno oko 100 službenika. Organizator je osigurao oko 60 volontera koji će obavljati ulogu redara i ovim putem želim zamoliti sve građane da u subotu od 8:30 do 14 sati što manje koriste motorna vozila jer kao što znate, svake godine imamo iste probleme – građani su nervozni, sviraju, rekao je Edis Mušić iz PU Mostar. Er.B.

The post 7. MOSTARSKI POLUMARATON: U subotu blizu 2.000 trkača na ulicama Mostara appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju