13 besplatnih online kurseva za preduzetnike

Besplatni online kursevi univerziteta i sa stručnjacima iz industrije mogu pomoći u pokretanju poslovanja i ojačati preduzetničke sposobnosti.

Ljubaznošću Sig Uelanda sa sajta Practical Ecommerce donosimo listu besplatnih online kurseva za preduzetnike. Postoje kursevi o tome kako razmišljati kao preduzetnik, pokrenuti posao, pristupiti finansiranju i ovladati osnovnim vještinama kao što su marketing i računovodstvo.

Ukoliko dovoljno poznajete engleski jezik, evo liste pa izaberite šta vam najviše odgovara:

Essentials of Entrepreneurship: Thinking & Action (Univerzitet Kalifornije) podučava preduzetnike da prepoznaju prilike za generisanje i procjenu poslovne ideje. Istražite poslovne strategije za vašu poslovnu ideju i otkrijte kako se kreativnost, prilike i izvodljivost najbolje procjenjuju. Naučite o preduzetničkom procesu i kako njime upravljati.

Osnove poslovnog računovodstva (Purdue University) pokrivaju teme i računovodstvene cikluse koji kreiraju finansijske izvještaje. Kurs će pružiti osnovne alate za projektovanje profitabilnosti i analizu troškova kako bi se pomoglo u analizi bilo koje kompanije.

Finansije za nefinansijske menadžere (Univerzitet Emory) predstavlja seriju od devet modula koji se kreću od razumijevanja osnovnih finansijskih principa do primjene finansijske analize i parametara za donošenje odluka. Naučite jezik finansija, čitajte i procijenite finansijske izvještaje i koristite brojeve za donošenje informisanih i pametnih odluka. Svaki modul završava vježbom samoevaluacije kako biste bili sigurni da ste apsorbovali ključne ciljeve.

New Venture Finance: Startup Funding for Entrepreneurs (Univerzitet Merilend) je kreiran za ambiciozne ili aktivne preduzetnike koji žele da razumiju kako da obezbijede jače finansiranje za svoje kompanije i projekte. Naučite osnove finansija, vrednovanja, izvore finansiranja (razrjeđujuće i nerazrjeđujuće) i strukturu kapitala za nove poduhvate. Razvijte razumijevanje o pobjedničkim ponudama investitora i naučite kako ispuniti ciljeve.

Izvan Silicijumske doline: Rastuće preduzetništvo u tranzicijskim ekonomijama (Case Western Reserve University) istražuje mogućnosti za preduzetnike koji žele da razvijaju svoje poslovanje izvan dobro razvijenih preduzetničkih ekosistema poput Silicijumske doline. Kurs istražuje inovativne pristupe finansiranju poslovnih lidera i državnih službenika na tržištima u tranziciji na kojima preduzetnici nemaju značajan pristup finansiranju iz privatnog sektora.

Social Media Advertising (University of Colorado, Boulder) istražuje različite vrste oglasa na društvenim mrežama. Naučite da ciljate pravu publiku i sprovodite efikasne reklamne kampanje.

Razvijanje preduzetničkog načina razmišljanja: Prvi korak ka uspjehu (Michigan State University) je prvi kurs u seriji od šest dijelova. Na prvom kursu naučite da preoblikujete svoje razmišljanje kako biste maksimizovali svoje šanse za preduzetnički uspjeh. Naučite kako djelotvorno raditi u novom okviru ili modelu za pokretanje posla i donijeti prave početne odluke o pokretanju biznisa.

Strateške inovacije: Upravljanje inovativnim inicijativama (Univerzitet Illinois u Urbana-Champaign) istražuje okvire, alate i koncepte za rješavanje izazova u upravljanju inovacijama. Razvijte vlastiti kapacitet da vodite organizaciju u primjeni inovativnih inicijativa.

Razvijanje inovativnih ideja za nove kompanije (Univerzitet Merilend) pomaže ambicioznim i aktivnim preduzetnicima da dobre ideje pretvore u velike poslove. Identifikujte i analizirajte preduzetničke prilike, poboljšajte svoj preduzetnički način razmišljanja, poboljšajte svoje strateško donošenje odluka i izgradite inovativne poslovne modele.

Preduzetništvo 1: Razvijanje mogućnosti (Univerzitet Pensilvanije, Škola Wharton) upoznaje vas sa temeljnim konceptime preduzetništva, uključujući definiciju preduzetništva, profil preduzetnika, razliku između preduzetništva i preduzetničkog menadžmenta i ulogu pokretača društva. Naučite dokazane tehnike za identifikaciju i procjenu mogućnosti, testiranje hipoteza i stvaranje prototipa.

Preduzetništvo 101: Ko je vaš kupac? (Masachusetts Institute of Technology) istražuje osnovne vještine za identifikaciju i ciljanje kupaca. Entrepreneurship 101 baziran je na studijama slučaja MIT startup kompanija i njihovih osnivača. Entrepreneurship 101 vas priprema za MIT Global Entrepreneurship Bootcamp, jednonedjeljni, intenzivni program edukacije o preduzetništvu koji vas izaziva da pokrenete kompaniju za pet dana.

Postati preduzetnik (Massachusetts Institute of Technology) istražuje poslovne vještine i startup način razmišljanja koji su potrebni da se krene na preduzetnički put od MIT Launcha, univerzitetskog programa za ambiciozne preduzetnike. Istražite tržišta kako biste pronašli svog kupca, definisali svoje ciljeve i razvili svoju preduzetničku strategiju. Naučite da savladate prepreke za osnivanje kompanije.

Preduzetništvo u oblasti obnovljive energije i zelene gradnje (Univerzitet Duke) istražuje kako pokrenuti novi posao u sektoru energetike, finansija, nekretnina, dizajna, inženjeringa ili životne sredine, a istovremeno pomaže u stvaranju pozitivnih uticaja na okolinu i zdravlje ljudi širom svijeta.

Investitor; naslovna fotografija: Austin Distel on Unsplash

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

investitor.me

drugi upravo čitaju