Home Sport Ostalo Nevjerojatna borba Wildera i Furyja završila bez pobjednika

Nevjerojatna borba Wildera i Furyja završila bez pobjednika

949
0
SHARE

Borba za naslov svjetskog prvaka između Deontaya Wildera (40-0-1, 39 KO) i Tysona Furyja (27-0-1, 19 KO) u Los Angelesu završila je bez pobjednika.

Iako je Fury dva puta završavao na leđima uvjerljivo je dobio veliki broj rundi. Suci su donijeli podijeljenu odluku – 115-111 za Wildera, 114-110 za Furyja i 113-113. Wilder je agresivnije otvorio borbu, a Britanac ga je izazivao spuštanjem ruku i držanjem kad bi se približio. Amerikanac je uspio plasirati jedan lijevi kroše, ali mu je Fury uzvratio desnicom pred kraj prvog dijela borbe. Fury se u drugoj dobro kreće, radi prednjim direktom i mijenja gard, a Wilder uspijeva zadati udarac desnicom u posljednjoj sekundi, piše CroRing.

‘Kralj Cigana’ kontrolira treću rundu prednjim direktom, pogađa dobrom kombinacijom prednjeg lijevog direkta i desnog krošea, te eskivira protivnikove napade. U četvrtoj Fury nastavlja frustrirati Wildera koji sve više promašuje. 30-godišnji izazivač odlično se kreće i u petoj rundi i bolji je i u ovom dijelu borbe.

Dojam je da je Fury u sedmoj malo podigao tempo. Tri je puta pogodio snažnim desnim direktom, dok je Amerikanac uspješno plasirao direkt u tijelo i jedan u glavu, ali je Britanac vještim eskivažama i klinčanjem neutralizirao njegove eksplozivne pokušaje. Branitelj naslova na samom kraju osme runde uspio je nekoliko puta pogoditi izazivača.

Nakon nekoliko primljenih udaraca u prvom dijelu devete runde Fury je završio na podu. Poslije nokdauna Wilder je pokušao iskoristiti priliku, ali se Britanac vješto branio i dočekao kraj runde. U 10. Fury je dosta aktivniji, zadaje više udaraca i vraća kontrolu nad borbom. U pretposljednjoj Fury i dalje odlično eskivira Wilderove napade i radi ono što je uspješno radio većim dijelom borbe, ali je u zadnjim sekundama primio nezgodan udarac u tijelo.

Na početku 12. runde Wilder kombinacijom desnog direkta i lijevog krošea ponovno ruši Furyja. Uzdrmani Britanac jedva se diže na noge i poslije uspijeva uzvratiti snažnim desnim direktom Wilderu koji je krenuo na sve ili ništa. WBC pojas tako je ostao kod Wildera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here