Home Sport Nogomet POVIJESNI TRENUTAK U PARIZU, LUKI MODRIĆU USPJELO NEŠTO ŠTO NIJE USPJELO NIKOME...

POVIJESNI TRENUTAK U PARIZU, LUKI MODRIĆU USPJELO NEŠTO ŠTO NIJE USPJELO NIKOME PRIJE

1406
0
SHARE

Na mjestu gdje su se slikali svi nogometaši i poznati prije ulaska u dvoranu na dodjelu Zlatne lopte u francuskoj prijestolnici, pred montirani panel Luka Modrić poveo je obitelj, suprugu Vanju, kćeri Emu i Sofiju i sina Ivana.

Htio je Luka zajedničku fotografiju, iako su prije njega neki nogometaši to odradili sami. Onako, strogo poslovnom. Ne i Luka, on je htio da trenutak prije nego uđe u povijest bude ovjekovječen onako kako treba biti, s najbližima.

Obitelj Modrić slikala se prije dodjele Zlatne lopte u Parizu, na kojoj će Luka ući u povijest kao prvi Hrvat s ovom nagradom. Osvojio je već Luka Uefinu i Fifinu nagradu, ali Zlatna lopta je nešto posebno, najstarija i najprestižnija nogometna nagrada, koja se dodjeljuje od 1956., a zadnjih 10 godina osvajali su je samo Ronaldo i Messi.

Možda će to malo zbuniti Emu, Sofiju i Ivana, ipak su još mali pa im možda nije jasno zašto im tatu stalno proglašavaju najboljim na svijetu. Nama je jasno, nogometnom svijetu je jasno. Bit će i njima, za koju godinu, shvatit će koliko je ovo velika stvar za malu zemlju poput Hrvatske i za tatu koji ulazi u društvo legendi koje su osvajale Zlatnu loptu, legendi poput Di Stefana, Leva Jašina, Eusebija, Bobbyja Charltona, Georgea Besta, Franza Beckenbauera, Cruyffa, Keegana, Platinija, Van Bastena, Matthäusa, Roberta Baggija, Hrista Stoičkova, u novije vrijeme Zidanea, Rivalda, Figa, Nedveda, Ševčenka, Ronaldinha, Kake i, naravno, Messija i Ronalda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here