2.7 C
Sarajevo
Ned, 11, 22

Vlada RS odobrila dodatnih 14 miliona KM za zapošljavanje

​Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o izmjeni Odluke o usvajanju Akcionog plana zapošljavanja u RS za 2022. godinu, kojom je osigurala dodatnih 14.000.000,00 KM, tako da pored ranije osiguranih 14.140.000,00 KM, ukupna sredstva za zapošljavanje iznose 28.140.000,00 KM.

 

Ova sredstva su predviđena za realizaciju tri programa, za koje je izražen poseban interes za zapošljavanje i to: Podrška zapošljavanju i samozapošljavanju djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida VRS – Projekat “Zajedno do posla“, Podrška zapošljavanju i samozapošljavanju ciljnih kategorija u privredi (nezposlenih lica preko 40 godina života, žene žrtve porodičnog nasilja, žene žrtve ratne torture, žene u ruralnim sredinama, štićenici domova koji su završili obrazovanje) i Program podrške zapošljavanju mladih sa VSS – pripravnici.

 

Izmjenom Akcionog plana osigurat će se zapošljavanje za još 2.119 lica tako da će se pored ranije planiranog zapošljavanja 3.670 lica u 2022. godini omogućiti zapošljavanje ukupno 5.789 lica.

Objava Vlada RS odobrila dodatnih 14 miliona KM za zapošljavanje pojavila se prvi puta na Business Magazine.

business-magazine.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa