22 C
Sarajevo
Ned, 08, 22

U osiguranju 'Povorke ponosa' učestvovali obavještajci, državni i policajci iz više kantona

SARAJEVO, (Patria) – Policija Kantona Sarajevo je poduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi osiguranja današnjeg javnog skupa "Povorke ponosa", te je tom prilikom angažovan dovoljan broj policijskih službenika, kako uniformisane, tako i kriminalističke policije. 

Uspješno su realizovane planske aktivnosti na poslovima i zadacima operativnog, saobraćajnog i KDZ osiguranja ovog događaja.

Za provedbu sveukupnih aktivnosti, pored policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS, angažovani su i službenici Obavještajno-sigurnosne agencije BIH, zatim policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Federalne uprave policije, kao i Uprava policije Ministarstava unutrašnjih poslova: Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Bosansko-podrinjskog kantona.

Sa sigurnosnog aspekta, možemo konstatovati da je i ovaj javni skup uspješno osiguran i okončan, navode iz MUP-a KS.

"Izražavamo zahvalnost građanima i posjetiocima glavnog grada Bosne i Hercegovine za strpljenje i razumijevanje imajući u vidu da je bilo neophodno u užem gradskom području u potpunosti obustaviti saobraćaj vozila i pješaka, u periodu od 12.00 do 19.00 sati, nakon čega je isti normalizovan.

-

Svim službenicima koji su uzeli učešća u pripremi i realizaciji današnjih aktivnosti upućujemo čestitke na izrazito profesionalnom odnosu tokom obavljanja dodijeljenih poslova i zadataka, te se zahvaljujemo na pomoći i saradnji gore navedenim partnerskim agencijama, kao i predstavnicima medija sa kojima smo ostvarili uspješnu saradnju radi razmjene neophodnih informacija s ciljem blagovremenog i tačnog informisanja javnosti", navode iz MUP-a KS. 

nap.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa