Trener Žalgirisa prije dolaska u Beograd progovorio tko je ključan za promjenu u Crvenoj zvezdi

Košarkaši Žalgirisa u utorak od 19 sati gostuju Crvenoj zvezdi u 13. kolu Eurolige.

Litvanci dolaze oslabljeni zbog ozljeda nekoliko igrača.

Prvo, nadam se da ćemo uspjeti krenuti, jer koliko znam jutros nekoliko aviona nije moglo poletjeti iz Kaunasa zbog vremenskih uvjeta. Također se nadam da neće biti novih promjena u sastavu i da će s nama biti Tomas Dimsa i Karolis Lukošijunas. Mantas Kalnietis i Ignas Brazdeikis ostaju u Kaunasu, planiramo dovesti i Liutaurasa Leleviciusa, ali njegovo zdravstveno stanje još nije jasno. Pokušat ćemo prijaviti Kublickasa za prvo gostovanje u Euroligirekao je trener Žalgirisa Kazis Maksvitis.

On je govorio o igri crveno-belih i istakao ko je dao veliki doprinos dobrim igrama Beograđana.

Koliko sam čuo, trener je zaveo red i stekao povjerenje. U Euroligi ne treba puno – jedna dobra utakmica, samopouzdanje raste i momčad napreduje. Mislim da napredak u njihovoj igri nije bio samo zahvaljujući treneru, već i Luke Wildozy. Pokrenuo je Zvedu. Donio je slobodu i improvizaciju u inače vrlo čvrstu srpsku igru. Puno se u napadu vrti oko Wildose i Bena Bentila. Naravno, tu su i ostali igrači poput Nemanje Nedovića, Ognjena Dobrića i brojnih drugih domaćih talenata.

Momčad iz Kaunasa čeka rasprodana dvorana i sigurno paklena atmosfera.

Morat ćemo im fizički parirati. S druge strane, takvi suparnici nam leže. Volimo organizirane momčadi koje igraju po nekom sustavu jer onda možemo napraviti kontrasustav. Ne bojimo se fizičkog aspekta igre, češće imamo problema s dobrim tricama. Naravno, pitanje je koliko ćemo moći imati. Nema sumnje u pritisak domaće publikerekao je Kazis Maksvitis.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju