Obrišite višak softvera na Windowsu kako biste oslobodili prostor za pohranu!

Često nova Windows stolna i prijenosna računala dolaze sa previše softvera koji zauzimaju prostor na disku, od kojih su mnogi nepotrebni i mogu se ukloniti kako bi se oslobodio prostor za korisnije svrhe.

Ovdje ćemo spomenuti neke od softvera koji često zauzimaju prostor i nisu uvijek potrebni, a mogu se jednostavno ukloniti sa svojih uređaja.

Što su točno ti softveri?

Ponekad imamo nekoliko aplikacija na računalu koje obavljaju istu funkciju, pa je korisno očistiti uređaj od onih aplikacija koje nam ne trebaju.

Neki softveri, iako ne usporavaju računalo, mogu dodati nepotreban nered u izbornike i sučelja, zbog čega je dobro razmisliti o njihovom uklanjanju.

Također, manje poznati softver može pružiti korisne funkcije i konkurenciju velikim markama na tržištu, stoga je važno razmotriti alternative popularnom softveru.

bing karte

  1. Bing karte

Jedan od softvera koji se često može ukloniti je Bing karte. Iako nije loš, google karte su neusporedivo bolje i pružaju više informacija i pokrivenosti od Bing karata.

Google Maps postavlja standard za navigaciju i bogatstvo informacija, dok Bing Maps zaostaje sa znatno manjim brojem povezanih web stranica i manjom bazom korisnika.

izbrišite nepotreban softver na windowsima da biste oslobodili prostor za pohranu!

  1. Adobe Acrobat Reader

Adobe Acrobat Reader bio popularan za čitanje PDF dokumenata, ali danas postoje mnoge alternative za pregledavanje PDF-ova, kao što je google chrome i Microsoft Edge koji su učinkovitiji i brži.

Edgeovo sučelje može biti bolje za neke korisnike, dok Chrome nudi minimalistički pristup pregledavanju PDF-ova. Stoga možete slobodno izbrisati Adobe Acrobat Reader sa svog računala.

  1. Središte za povratne informacije

Središte za povratne informacije je Windows aplikacija za povratne informacije, ali njezina upotreba nije baš korisna osim za strastvene korisnike koji žele podijeliti svoja razmišljanja o operativnom sustavu.

Ova aplikacija često zauzima prostor na vašem računalu, pa ju je preporučljivo ukloniti ako je ne koristite redovito.

windows 11 media player

  1. Windows Media Player

Windows Media Player je i dalje prisutan, ali većini korisnika nije potreban, s obzirom da postoje bolje alternative kao što su VLC za reprodukciju audio i video formata.

Nove aplikacije kao što su Filmovi i TV također nude usluge strujanja i zauzimaju manje prostora od Windows Media Playera.

winzip i winrar

  1. WinZip i drugi Zip softver

WinZip, WinRAR i slični programi za .zip datoteke nisu potrebni jer File Explorer omogućuje otvaranje tih datoteka bez potrebe za dodatnim programima.

Nema potrebe za instaliranjem takvog softvera jer često dolaze s nepotrebnim značajkama i bloatwareom, koji može zauzeti prostor i usporiti vaše računalo.

asus oružarna škrinja

  1. Softver proizvođača računala

Softver proizvođača računala može imati korisne značajke, ali često dolazi s nepotrebnim resursima koji opterećuju sustav. Na primjer, Asus Armory kućište je softverski alat s greškama koji možete zamijeniti kvalitetnijim alternativama trećih strana poput G-Pomagač.

Neophodno je očistiti uređaj od beskorisnog softvera kako bi se poboljšala učinkovitost i performanse sustava.

Napisao: Ervin Mičetić

Članak prenesen sa PC CHIP-a.

Izvor: ( pcchip.hr / NodeJS.rs )

Izvor: ( nodejs.rs / Javno.ba )

drugi upravo čitaju