OBRADOVIĆ NAKON POBJEDE u DERBIJU: Kakve veze ima tko za koga navija, kada je sigurnost u pitanju

Košarkaši Partizana svladali su večeras Crvenu zvezdu u trećoj utakmici finalne serije ABA lige sa 70-67, kao domaćin, i tako smanjili na 2-1 u seriji.

No, utakmica će se pamtiti i nakon duže stanke, jer su suci napustili teren zbog pucanja navijača.

Istaknuo je kako je bilo teško igrati zbog skliskog terena, te da se Rade Zagorac za sada osjeća dobro.

Ekipa se trudila dati sve od sebe, boriti se od prve do zadnje sekunde i to mi čini zadovoljstvo. Zahvaljujući želji u vrlo teškim uvjetima za igru ​​i skliskom parketu – pravo je čudo da nitko nije stradao. Rade se osjeća dobro, vidjet ćemo kako će reagirati sutra, ali moglo je biti puno goreupozorio je Obradović i dodao:

Dat ćemo sve od sebe da dođemo do pete utakmice. Trebat će puno energije, koncentracije, želje, respekta… Nije lako, pogotovo igračima. Nadam se da ćemo skupiti energiju da odigramo još jednu utakmicu na ovaj način, u smislu borbene želje i odricanjarekao je trener Partizana.

Obradović se zapitao zašto se tribine nisu ispraznile i u prethodnom susretu.

Od prvog dana apelirao sam na neke stvari, da smirim strasti, da igram košarku. Rekao sam to fanovima kad sam uzeo mikrofon. Ovo je ozbiljna liga, da bi bilo ozbiljno, moraju se poštovati svi igrači u igri. Igrači i ostali na klupi. Večeras su suci donijeli odluku da isprazne dio tribina i bili su potpuno u pravu, ali zašto se to nije dogodilo u prethodnoj utakmici? Sigurnost igrača i svih na klupi je najvažnija, zašto je kriterij bio drugačiji?rekao je Obradović.

Najtrofejniji europski izbornik na konferenciji je emotivno govorio o nemilim događajima.

Kakve veze ima tko za koga navija, kad je sigurnost u pitanju. Kad novčići lete, upaljači. Nije važno tko je domaćin. Molim medije koji imaju moć da učine ono što trebaju. Sve što su vidjeli da napišu. Jesam li ikada dao ružnu izjavu protiv nekoga? Ali što se više trudiš biti pošten i sportaš, to se više trudiš biti, ne znam što. Vratimo se košarci i sporturekao je Joc.


Sportska centrala

drugi upravo čitaju