Microsoft inspiriše korisnike novom uporednom tabelom Windows 10 i 11!

Korisnici Windows 10 se postepeno pripremaju za narednu godinu kada se završava podrška za njihov operativni sustav, te već sada trebaju razmišljati o budućim planovima.

Čini se da će Microsoft omogućiti nastavak korištenja Windowsa 10 putem pretplate, ali samo uz tri godine sigurnosne podrške, bez novih značajki.

Druga opcija je prelazak na Windows 11, međutim, postoji nedostatak povjerenja među korisnicima jer novi operativni sustav nije postigao očekivanu popularnost.

Zbog toga je Microsoft nedavno na svojoj službenoj stranici predstavio tablicu usporedbe između Windowsa 10 i 11.

kraj podrške za windows 10

Pokrenuta nova web stranica

Proteklih sedmica, Microsoft je bio aktivan u promociji Windows 11, te je ažurirana i službena stranica korisničke podrške.

Možete posjetiti vezanu stranicu za detalje o prestanku podrške za starije verzije Windows sustava, poput Windows 7 i Windows 8.1.

Fokus je sada na Windows 10 i njihovoj podršci, a stranica nudi obilje informacija o tome.

Stranica je podijeljena na tri kartice (Windows 7, Windows 8.1 i Windows 10), s nizom poveznica koje vode do detalja o Windows 11, usporedbe sa Windows 10, savjeta za kupnju novih prijenosnih računara, prijenosa podataka s Windows 10 na Windows 11, te posjeti Microsoft Storeu za Windows 11 uređaje.

Završni redak sadrži odjeljak s često postavljenim pitanjima i odgovorima na pitanja korisnika o nadogradnji na Windows 11, izboru Windows izdanja, instalaciji, specifikacijama itd.

U istom odjeljku je “Program poboljšane sigurnosti” izbornik koji je prvi put dostupan običnim korisnicima za Windows 10, no cijene pretplate još nisu poznate.

microsoft motivira korisnike novom usporednom tablicom windowsa 10 i 11!

Problemi za Microsoft

Microsoft trenutno ima poteškoća s Windowsima 11 jer novi operativni sustav jednostavno nije postigao očekivanu popularnost, čak se i korisnici vraćaju Windowsu 10.

Kako bi promovirao Windows 11, Microsoft je napravio video o postupku nadogradnje, a obavijesti o prelasku na novi sustav postaju sve učestalije unutar Windowsa 10.

Nova strategija je pokazati korisnicima konkretne razlike između Windowsa 10 i 11, uz pomoć nove usporedne tablice.

windows 11 protiv windowsa 10

Usporedba Windowsa 10 i 11

Na poveznici je dostupna nova usporedna tablica od Microsofta koja prikazuje razlike između Windowsa 10 i 11, te prednosti i napredne mogućnosti novog sustava.

Popis je detaljan i obuhvatan, što korisnicima omogućuje bolje razumijevanje razlika između operativnih sustava. Prikazane su značajke prisutne samo u sustavu Windows 11, kao što su nove AI značajke, widgeti, pametne preporuke u File Exploreru itd.

Iako neke značajke postoje u oba sustava, tablica ističe zašto se izdvajaju na Windows 11 i koje dodatne značajke nude.

microsoft motivira korisnike novom usporednom tablicom windowsa 10 i 11!
Licenca za Unsplash

Utrka s vremenom

Microsoft ima malo više od godinu dana da uvjeri korisnike u potrebu nadogradnje s Windows 10 na Windows 11.

Vrijeme ističe, a povjerenje u Windows 11 iz mjeseca u mjesec opada.

Tablica usporedbe značajki između dva sustava može pomoći u isticanju novih i naprednih značajki Windowsa 11, ali ostaje pitanje koliko će to potaknuti korisnike na nadogradnju.

Zahtjevne specifikacije za Windows 11, koje zahtijevaju nadogradnju hardvera, te problemi s privatnošću povezani s Microsoftovim alatom Copilot među problemima su koje je potrebno riješiti kako bi promocija bila uspješna.

microsoft hq

Kratki rok za radnju

Preostaje vidjeti može li Microsoft uvjeriti korisnike da prijeđu na Windows 11 prije listopada 2025. godine, te kako će riješiti probleme koji trenutno ograničavaju usvajanje novog operativnog sustava.

Rješavanje nedostataka i prilagođavanje strategije moglo bi dati bolje rezultate u uvjeravanju korisnika da je Windows 11 pravi izbor za njihove računale.

Napisao: Ervin Mičetić

Microsoft zabavlja korisnike novom usporednom tablicom Windowsa 10 i 11! prvi put se pojavio na PC CHIP-u.

Izvor: ( pcchip.hr / NodeJS.rs )

Izvor: ( nodejs.rs / Javno.ba )

drugi upravo čitaju