Kako pronaći skrivene aplikacije telefonu u 5 koraka

Evo kako pronaći skrivene telefonske aplikacije ako koristite Android telefon.

Prema zadanim postavkama, trebali biste moći pronaći sve aplikacije na početnom zaslonu svog Android telefona ili u ladici s aplikacijama.

Međutim, ako ste prethodno sakrili neke aplikacije ili ako želite pristupiti nekim aplikacijama sustava koje su skrivene, nastavite čitati ovaj članak jer ćemo vam u ostatku ovog članka reći više o tome kako možete sakriti Android aplikacije i kako mogu ih naknadno pronaći.

Kako pronaći skrivene telefonske aplikacije?

kako pronaći skrivene telefonske aplikacije?
Kako pronaći skrivene telefonske aplikacije?

Prvo i najčešće mjesto gdje ćete pronaći svoje aplikacije na Android uređaju je unutar ladice za aplikacije

Sve instalirane aplikacije pronaći ćete u ladici s aplikacijama, osim ako neke od njih ne odlučite sakriti. Ovisno o izgledu i postavkama početnog zaslona vašeg telefona, trebali biste otići u ladicu aplikacija. Ako nedostaju sve aplikacije koje ste instalirali na svom uređaju, to znači da su neke od njih skrivene.

Idite na traku za pretraživanje u ladici aplikacija na telefonu i kliknite tri točkice da biste otvorili opcije. Kliknite na “Postavke” koje se odnose na ladicu aplikacije. Ako nemate ovu opciju, možda ćete morati dugo kliknuti na početni zaslon svog telefona, a zatim odabrati “Početne postavke”.

Nakon što “Postavke doma” postanu vidljive, potražite opciju za skrivanje aplikacija. Vjerojatno je dolje. Kliknite na izbornik gdje vidite “Sakrij aplikacije” da biste otvorili dodatne opcije.

U izborniku “Sakrij aplikacije”, koji se nalazi u ladici s aplikacijama, trebali biste pronaći sve one aplikacije koje su bile skrivene i stoga nisu prikazane na početnom ili “Početnom” zaslonu. Sve aplikacije možete jednostavno dodati u izbornik skrivenih aplikacija povlačenjem i ispuštanjem.

Ali ovisno o modelu pametnog telefona, ove opcije mogu biti drugačije označene ili se mogu drugačije zvati, iako služe istoj svrsi. Na primjer, stariji OnePlus uređaji, oni koji pokreću Oxygen 11 i starije, nude “Skriveni prostor”, mjesto gdje možete postaviti svoje privatne aplikacije. Da bi bila vidljiva, morat ćete prijeći prstom prema gore iz ladice aplikacije.

kako pronaći skrivene telefonske aplikacije?

Skrivene aplikacije možete pronaći i uz pomoć tražilice koja se nalazi na “Home” ili početnom ekranu vašeg pametnog telefona

Drugi način na koji možete pronaći svoje skrivene aplikacije je putem trake za pretraživanje koja se nalazi na početnom zaslonu vašeg Android uređaja. Ako pronađete naziv aplikacije u opciji Postavke, ali ga ne možete pronaći nigdje drugdje na svom uređaju, slijedite korake koje ćemo vam dati u nastavku:

Otvorite opciju “Prikaži skrivene aplikacije”, ako je dostupna u rezultatima pretraživanja. Ako je gumb Prikaži skrivene aplikacije zasivljen, uključite ovu opciju.

Izađite iz zaslona kako biste tražili i pokrenuli skrivenu ikonu aplikacije, čak i ako je nevidljiva na početnom zaslonu.

Također možete pronaći skrivene aplikacije pomoću postavki Sve aplikacije

Na određenim uređajima možete vidjeti opciju “Sve aplikacije”, gdje možete pronaći svoje skrivene aplikacije. Ova opcija nije podržana na svim pametnim telefonima, ali bi trebala biti omogućena na većini. Evo kako možete pronaći ovu opciju:

Pritisnite ikonu Postavke na svom pametnom telefonu.

Potražite opciju “Upravljanje aplikacijama” ili “Aplikacije”. Vaš telefon može imati dodatne filtre za prikaz svih aplikacija, čak i skrivenih aplikacija. Nakon što identificirate aplikaciju koja se ne pojavljuje u vašoj ladici s aplikacijama, možete dodatno promijeniti njezine postavke i zadano ponašanje.

kako pronaći skrivene telefonske aplikacije?

Drugi način je pristupni kod ili pristupni kod

Na određenim modelima Android pametnih telefona ili tableta možete pronaći skrivene aplikacije odabirom lozinke ili pristupnog koda unutar aplikacije Telefon ili aplikacije Telefon, što je veliki plus. Ove skrivene aplikacije dostupne su samo korisniku uređaja.

Za Oppo telefone idite na “Postavke -> Privatnost -> Sakrij aplikacije” ili “Postavke -> Sigurnost -> Šifriranje aplikacija” i postavite lozinku za pitanja o privatnosti i sigurnosti. Kasnije odaberite aplikacije koje želite sakriti. Ovo će od vas tražiti da unesete pristupni broj za biranje koji počinje i završava simbolom hashtag (#).

Za OnePlus telefone s OxygenOS 12 i novijim, idite na “Postavke -> Privatnost -> Sakrij aplikacije” i postavite lozinku za privatnost. Vaš uređaj će od vas tražiti da odaberete aplikacije koje želite sakriti i postavite lozinku od najviše 16 znamenki. Kao i kod Oppoa, trebao bi započeti i završiti simbolom hashtag (#.)

Provjerite aplikacije pomoću posebnog pristupa aplikaciji

Od svih aplikacija na vašem Android uređaju, neke imaju poseban pristup, što znači da imaju više dopuštenja od nekih drugih aplikacija. To su uglavnom aplikacije sustava, ali mogu uključivati ​​i neke redovito instalirane aplikacije. Slijedite korake u nastavku da biste pronašli takve aplikacije.

Potražite izbornik pod nazivom “Poseban pristup” u traci za pretraživanje pod Postavkama ili izravno u Postavkama. Postoje različite vrste posebnog pristupa, kao što su “Pristup svim datotekama”, “Aplikacije administratora uređaja” itd. Idite na svaki od ovih izbornika kako biste pronašli aplikacije koje su skrivene.

Direktorij s aplikacijama ili “mapa s aplikacijama” također može sadržavati skrivene aplikacije

Ovo je zgodan mali trik kojeg neki korisnici nisu svjesni. U svim novijim verzijama Androida možete izraditi vlastite mape aplikacija koje se potom mogu koristiti za skrivanje odabranih aplikacija. Evo kako možete primijeniti ovu metodu na svom Android uređaju:

Dugi klik na aplikaciju koju želite sakriti. Vidjet ćete opciju “Odaberi” ako koristite Samsung uređaj. Na drugim uređajima, kao što je Google Pixel, morat ćete dodirnuti i držati aplikaciju te je povući i ispustiti na drugu aplikaciju kako biste stvorili zasebnu mapu.

Možda će vam trebati više od jedne aplikacije za izradu imenika na nekim uređajima. U protivnom će ova opcija biti onemogućena. Nakon odabira potrebnog broja aplikacija, trebali biste jasno vidjeti opciju pod nazivom “Stvori mapu”. Trebali biste vidjeti aplikacije koje želite spremiti unutar novostvorenog direktorija.

Imenujte imenik i to je to.

zaslon samsung galaxy s23+ kako pronaći skrivene telefonske aplikacije?

Skrivanje aplikacija uz pomoć drugih aplikacija

Trgovina Google Play sadrži veliki broj aplikacija koje se mogu koristiti za skrivanje drugih aplikacija. U većini slučajeva, kada se te aplikacije sakriju, ne možete im pristupiti bez PIN-a ili zaporke. Budući da je većina ovih aplikacija slična, ovo su neki primjeri.

Imajte na umu jednu stvar: može biti teško pronaći aplikacije koje skrivaju druge aplikacije, osim ako ne možete identificirati određenu aplikaciju i znati pristupnu lozinku za tu aplikaciju.

Većina tih aplikacija pokušava se maskirati kao obične aplikacije koje vjerojatno imate na svom telefonu. Na primjer, kao bezopasna aplikacija koja se koristi za biranje brojeva prilikom pozivanja. Dialer Lock – AppHider je zgodna Google Play aplikacija bez roota za skrivanje aplikacija. Nakon što instalirate Dialer Lock, morat ćete unijeti šesteroznamenkastu lozinku.

Možete uvesti aplikacije na zaslon za zaključavanje biranja, ali morat ćete dati nekoliko dopuštenja. Slično tome, ako na svom telefonu pronađete diskretnu ikonu nalik Notepadu, to bi mogla biti aplikacija Notepad Vault. Možda mislite da možete unositi bilješke u trezor Notepada, što možete. Ali kada unesete numeričku lozinku, otvara se cijeli trezor u kojem možete sakriti odabrane aplikacije.

Postoje i druge aplikacije za trikove koje izgledaju poput kalkulatora i rade na isti način.

Neki pokretači aplikacija također mogu sakriti aplikacije unutar vašeg Android uređaja

Neki pokretači aplikacija na Android uređajima, kao što je UI Launcher Lite, mogu se koristiti za skrivanje aplikacija za koje korisnik ne želi da ih drugi vide. Nakon instaliranja aplikacije UI Launcher Lite, postavite je kao zadani pokretač.

Kada uđete u aplikaciju, pronaći ćete izbornik “Sakrij aplikacije”. Kliknite na “Postavke” pod opcijama “Sakrij aplikacije” da biste vidjeli druge opcije. Kao i obično s takvim aplikacijama, morat ćete postaviti lozinku za opciju skrivanja aplikacije. Sakrijte sve aplikacije koje želite sakriti s početnog zaslona tako da ih postavite u izbornik pokretača.

Mogu li se aplikacije sakriti unutar Google Play trgovine i kako?

Jedan od načina na koji možete sakriti svoje aplikacije je Google Store. Na primjer, ako ste roditelj koji ne želi da vaše dijete pristupa štetnim aplikacijama izravno s Google Playa, postoji postavka roditeljskog nadzora.

Idite na početnu stranicu Google Playa, kliknite na ikonu naziva vašeg računa i idite na Postavke. Opciju roditeljskog nadzora pronaći ćete pod “Obitelj”. Budite svjesni da neka djeca pronalaze načine da zaobiđu te kontrole.

Mogu li sakriti fotografije i datoteke na svom Android uređaju i kako?

Možete jednostavno sakriti fotografije, datoteke i medije na bilo kojem Android telefonu dodavanjem točke (.) na početak naziva datoteke.

Kako korisnik može sakriti datoteku unutar Android uređaja

Na Android uređaju možete koristiti ekstenziju datoteke .NOMEDIA da biste sakrili datoteku po svom izboru. U File Manageru kreirajte datoteku pod nazivom .NOMEDIA, ne zaboravite točku na početku. Nakon toga datoteka će biti skrivena.

Napisao: Ivan Hečimović / pcchip.hr

nodejs.rs

drugi upravo čitaju