ZVJEZDANI PODSJETNIK: Gotovo desetljeće od ubojstva navijača u Turskoj

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su Mornar u ABA ligi i izbili na čelo tabele.

U petak ugošćuju Armani u Euroligi. Crveno-beli su se danas setili ubijenog navijača Marka Ivkovića, popularne “Jagode”. Poginuo je prije devet godina u navijačkom sukobu kada su crveno-bijeli gostovali kod Galatasaraya.

Danas, utorak 21.11.2023., navršava se 9 godina od tragične pogibije navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića „Jagode“.Tog 21.11.2014. Marko Ivković napadnut je s grupom navijača crveno-bijelih u Istanbulu ispred dvorane “Abdi Ipekci”, gdje je išao bodriti svoju Crvenu zvezdu u utakmici Eurolige protiv Galatasaraya. Siloviti napad završio je tragično, a jedan od navijača tog turskog kluba Marku je nožem nanio smrtonosne ozljede. Ubojica je otkriven, zove se Kadri Aktas, a poznato je i da mu je 2022. godine uz sramotno obrazloženje smanjena kazna sa 25 na 15 godina zatvora. U moru pitanja, ono glavno ostaje i danas – zašto je to učinio? Na neka od njih možda nikada nećemo dobiti odgovor, ali na KK Crvena zvezda je da i na ovaj način čuva uspomenu na Marka Ivkovića. KK Crvena zvezda Meridianbetnapisali su crveno-bijelo na svom mjesto.

Utakmica s Armanijem na rasporedu je u petak od 20.30 sati. Po ubijenom navijaču nazvan je kvalifikacijski turnir juniorske Eurolige.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju