Zvezda dobila još jedno priznanje od Eurolige!

Košarkaški klub Crvena zvezda danas se na službenoj stranici pohvalio još jednim priznanjem iz Eurolige.

Naime, Zvezdina marketinška služba dobila je brončano priznanje za najbolju marketinšku i poslovnu strategiju za projekt „Rastimo zajedno“.

Zlatni trofej ove je godine za najbolji marketing pripao Efesu, a srebro je osvojio litvanski Žalgiris.

Tim povodom crveno-beli su se oglasili saopštenjem:

Veliki rad, trud i konstantan napredak još jednom je prepoznat od strane Evrolige kada je KK Crvena zvezda u pitanju.

Ovo je već četvrto visoko priznanje ove vrste u zadnjih 6 godina za naš klub, a treće uzastopno u vrlo jakoj i ozbiljnoj konkurenciji najboljih europskih momčadi.

Po tradiciji KK Crvena zvezda mts je ušla u finale ove selekcije, budući da su očekivanja sada velika, a lestvica postavljena isto tako visoko, možemo reći na osnovu svog uloženog rada i vremena da smo očekivali uspeh..

Koliko je ovakav rad i napredak kluba na tom polju prepoznat, najbolje govori podatak da su samo tri kluba konstantno u vrhu – Anadolu EFES, Žalgiris i Crvena zvezda.

S ciljem izgradnje mlade navijačke baze, projekt se fokusirao na educiranje navijača o povijesti kluba putem isključivo kreiranog digitalnog sadržaja kratke forme. Na dane utakmica, Zvezda je pokrenula ‘Junior Tribune’, radeći s klupskim partnerom IDEA-om kako bi unaprijedili ovo područje za mlade navijače, posvećujući im posebnu pozornost i pazeći da iz dvorane nikada ne izađu praznih ruku. Klub je organizirao i nekoliko grupnih posjeta, gdje su djeca iz svih dijelova Srbije bila pozvana na utakmice, gdje su mogli uživati ​​u aktivnostima poput 3D projekcije i mapiranja terena, glazbenog kutka, nastupa DJ-a, showa robota, izazova vještina, aktivacije partnera. Organizirana su i razna događanja za najmlađe, uključujući e-sport turnire, ANGT turnir za mlade Košarkaše, One Team aktivnosti te sportske konferencije za studente i one zainteresirane za rad u sportu’, stoji u obrazloženju nagrade. koju je direktoru marketinga kluba Janku Stankoviću uručio predstavnik Eurolige.

Predstavnici KK Crvena zvezda mts borave u Barceloni, gde već drugi dan učestvuju u svim aktivnostima koje svake godine služe da se svi klubovi ‘uvedu’ u novu takmičarsku sezonu, u kojoj će KK Crvena zvezda biti jedan od sudionika. nalazi se na web stranici.


Sportska centrala

drugi upravo čitaju