ZNAO SVAKU MAPU NAPAMET: DJEČAK UBIJAO U ŠKOLI OTKRIO KOJU JE IGRICU IGRAO, ALI I KAKO SU GA RODITELJI KAŽNJAVALI, OVO JE BILA JEDINA KAZNA

znao svaku mapu napamet: dječak ubijao u školi otkrio koju je igricu igrao, ali i kako su ga roditelji kažnjavali, ovo je bila jedina kazna

Također je na internetu pretraživao pojmove na temu pucnjave i ubistava, i analizirao šta su pucači radili i gdje su, uslovno rečeno, “griješili” pri izvršenju užasnih zločina.

Dječak je ispričao i da je igrao popularnu, ali i izuzetno nasilnu video igru “Valorant”, takozvanu “pucačinu” u kojoj timovi od petoro igrača napadaju i “ubijaju” jedni druge.

Podsjetimo, njegovi drugovi iz razreda su za Kurir ispričali ranije da je on stalno igrao te igrice i znao svaku mapu napamet.

Krimi-serije i horor filmovi: “Zločinački umovi” i “Pročišćenje” mu omiljeni

  • Stalno je gledao američku seriju “Zločinački umovi”, u kojoj tim agenata vrijedno radi na otkrivanju ubicе, koji je “na brilijantan način” isplanirao, a zatim i počinio zločin – rekao je ranije izvor Kurira.

Da je uživao u horor filmovima, govori to što je na Fejsu objavio sliku svog lika u ljubičastoj boji, sa krstovima preko očiju i zašivenim ustima. Ova fotografija je napravljena po motivima horor filma “Pročišćenje”, rekli su izvori.

  • Tematika je bazirana na tome da u jednom gradu u Americi svi građani izađu na ulice i imaju rok od 12 sati da ubijaju koga god žele, koliko god ljudi žele i da ne mogu odgovarati za to djelo – naveo je naš sagovornik.
znao svaku mapu napamet: dječak ubijao u školi otkrio koju je igricu igrao, ali i kako su ga roditelji kažnjavali, ovo je bila jedina kazna
ZNAO SVAKU MAPU NAPAMET: DJEČAK UBIJAO U ŠKOLI OTKRIO KOJU JE IGRICU IGRAO, ALI I KAKO SU GA RODITELJI KAŽNJAVALI, OVO JE BILA JEDINA KAZNA

Inače, “Valorant” je timska igra u kojoj igrači preuzimaju kontrolu nad agentima, likovima koji dolaze iz mnogih zemalja i kultura širom svijeta. U glavnom režimu igre, igrači se pridružuju ili napadačkom ili odbrambenom timu, pri čemu svaki tim ima pet igrača. Igra se do istrebljenja protivničkog tima.

Istraživanja su pokazala da je čak 80 posto svih igrača “Valoranta” u nekom trenutku igranja doživjelo online zlostavljanje od svojih suigrača. Tu se, u ovom kontekstu, misli na verbalno uznemiravanje, psovke i prijetnje smrću, ali i blaža negativna ponašanja poput namjernog gubljenja ili napuštanja mečeva.

U dosadašnjem toku istraživanja motiva dječaka još nema čvršće povezanosti između igranja ove video igre i masakra u “Ribnikaru”.

  • Ne poznajem te (osobe) s kojima sam igrao – rekao je dječak tokom ispitivanja.

“BLAGE KAZNE ZA ODUZIMANJE TELEFONA”

Također, dječak je tokom svjedočenja rekao da u kući nisu postojala posebna pravila, kao i da nije bilo kažnjavanja, osim “blage kazne oduzimanja telefona”.

Kada je riječ o odnosu s ocem, rekao je da je dobar, a za majku je kazao da je brižna, saosjećajna, pametna i dobra. Rekao je i da su se roditelji lijepo slagali, piše Kurir.

hayat.ba

drugi upravo čitaju