Zmajevi s Hrvatskom u studenom

Izbornik Košarkaške reprezentacije Hrvatske, Mostarac Josip Sesar, je objavio širi popis igrača pred kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025, koje će se od 27. kolovoza do 14. rujna 2025. održati u Cipru, Finskoj, Poljskoj i Latviji.

Hrvatska će biti protivnik našoj reprezentaciji u ovom kvalifikacijama, a prethodno je izbornik BiH, Adis Bećiragić, objavio širi popis igrača s kojim će se u uvodne dvije utakmice suprotstaviti Cipru i Francuskoj u veljači. S druge strane Hrvatska najprije kreće na put u Brest, gdje će 23. veljače igrati protiv Francuske, a 26. veljače na rasporedu je domaća utakmica s Ciprom u Rijeci.

 – Sa svojim suradnicima cijelo vrijeme pratim igre naših potencijalnih reprezentativaca na temelju kojih smo napravili popis od 24 igrača koji bi trebali odigrati ove dvije kvalifikacijske utakmice. Taj će se popis smanjiti na 15 imena za pripreme, izjavio je Sesar.

Širi popis igrača: Goran Filipović (Twarde Pierniki Toruń), Borna Kapusta (SC Derby), Mate Kalajžić (Split), Krešimir Radovčić (Cibona), Jaleen Smith (Partizan), Roko Badžim (Denizli Basket), Toni Perković (Split), Filip Vujičić (Dubrovnik), Antonio Jordano (Falco Sambotel), Mario Hezonja (Real Madrid), Mateo Drežnjak (SC Derby), Marko Ramljak (Zadar), Leo Menalo (Virtus Bologna), Luka Božić (Zadar), Dario Drežnjak (Zadar), Toni Nakić (Breogán), Roko Prkačin (Gran Canaria), Michael Ružić (Joventut), Andrija Jelavić (MEGA MIS), Danko Branković (Bayern Munchen), Ivan Vraneš (Utenos Juventus), Krešimir Ljubičić (Split), Marin Marić (MoraBanc Andorra), Ante Toni Žižić (Virtus Bologna).

Tri najbolje plasirane momčadi iz svake skupine, osim skupina koje uključuju sudomaćine FIBA EuroBasketa 2025. Cipar, Finsku, Poljsku i Latviju, kvalificirat će se na Europsko prvenstvo. U skupinama koje sadrže sudomaćine, a to je slučaj sa skupinom E u kojoj su BiH i Hrvatska, plasman na EP će ostvariti domaćin i druge dvije najbolje plasirane momčadi. Drugim riječima, Cipar ima zagarantiran prolaz, a za sljedeća dva mjesta bore se Hrvatska, Francuska i Bosna i Hercegovina.

Hrvatska i BiH će imati susrete u studenom ove godine. J.S.

The post Zmajevi s Hrvatskom u studenom appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju