ZBOG NEPROPISNOG PARKIRANJA: BANJALUČANIN OPTUŽEN DA JE UDARIO POLICAJCA I PRIJETIO MU ‘J**** LI TI MAJKU IZBJEGLIČKU’

zbog nepropisnog parkiranja: banjalučanin optužen da je udario policajca i prijetio mu ‘j**** li ti majku izbjegličku’

U optužnici, koju je u ekspresnom roku podiglo Okružno javno tužilaštvo, navodi se da se Kopranoviću na teret stavlja krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

On je inače od ranije poznat istražnim organima u Banjoj Luci po brojnim krivičnim djelima.

Sporni događaj desio se 24. decembra prošle godine oko dva sata poslije ponoći. Policajac D.R. je došao na kritično mjesto po službenoj dužnosti, a povodom sankcionisanja nepropisno parkiranih vozila na užem gradskom području.

– Kada je oštećeni zajedno sa drugim policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, preduzimao radnje iz svoje nadležnosti radi uklanjanja nepropisno parkiranog vozila marke “BMW” stranih registarskih oznaka, koje koristi Kopranović, osumnjičeni je izašao iz ugostiteljskog objekta – istaknuto je u optužnici.

Dodaje se da je prvo došlo do kraće rasprave sa policajcima i odbijanja da postupi po naređenjima, nakon čega je policajac D. R. naredio da se Kopranović uhapsi, da bi ga ovaj potom šakom u glavu.

Policajac je zadobio oguljotinu i krvarenje iz nosa, te otok donje usne.

– Potom mu je uputio i prijetnju: “J**** li ti majku i djecu izbjegličku, zapamtićeš me” – navodi se u optužnici.

Dodaje se da je kod oštećenog policajca to izazvalo osjećaj straha i ugroženosti za vlastiti, kao i živote članova porodice.

Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjoj Luci.

The post ZBOG NEPROPISNOG PARKIRANJA: BANJALUČANIN OPTUŽEN DA JE UDARIO POLICAJCA I PRIJETIO MU ‘J**** LI TI MAJKU IZBJEGLIČKU’ first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju