-1.1 C
Sarajevo
Pon, 01, 23

Završena velika akcija čišćenja na području općine Stari Grad, uklonjeno skoro 200 tona otpada

Završena je velika četverodnevna akcija čišćenja na području općine Stari Grad Sarajevo u kojoj je prikupljeno skoro 200 tona različitog otpada.  

U akciji, koju je pokrenulo Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u saradnji sa Općinom Stari Grad, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, KJP Sarajevo-šume, KJU za zaštićena prirodna područja, Vatrogasnim društvom Vratnik, te Odjeljenjem za održavanje putnih pojaseva Općine Stari Grad, svakodnevno je učestvovalo više od 120 radnika. 

Radilo se na uklanjanju kabastog, nepropisno odloženog i miješanog komunalnog otpada iz domaćinstava sa javnih površina 16 mjesnih zajednica.  

“Izvršeno je čišćenje površina na području općine Stari Grad, uključujući sva izletišta, Barice, Bentbaša, Park ‘Šuma prijateljstva’. Očišćene su zelene površine koje nisu u programu redovnog održavanja. Izvršeno je košenje i čišćenje više od 70 duluma javnih površina. Također, na oko tri kilometra površine urađeno je potkresivanje rastinja i šiblja. Korištenjem mehanizacije očišćena su 352.000 metara kvadratnih, a prikupljeno je više od 42 tone pijeska i ostalog šljunkovitog materijala”, naveo je pomoćnik ministra Muhamed Bekto.  

Prema njegovim riječima, radnici koji su vršili ručno čišćenje na 188 hiljada kvadratnih metara prikupili su više od 45 tona smeća. Sa divljih deponija uklonjeno je više od 150 tona nepripadajućeg i nepropisno odloženog otpada. Oprano je preko milion kvadratnih metara saobraćajnica, trotoara i drugih javnih površina.  

  DEMANT NIJE DOVOLJAN Zašto se tvrdnje Zaharove o oružju u BiH ne smiju posmatrati samo kao spin?

www.tvsa.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa