Zatvorska kazna dvojcu iz Ljubuškog zbog pucanja na supružnike i njihovo dijete

zatvorska kazna dvojcu iz ljubuškog zbog pucanja na supružnike i njihovo dijete

Županijsko tužiteljstvo ŽZH dokazalo je krivnju Ljube Lauca (1990.) i Juraja Lauca (1984.) iz Ljubuškog, zbog kaznenih djela ubojstvo u pokušaju i teška tjelesna ozljeda, na štetu J.P., M.P. i njihovog djeteta L.P.

Optužnicu pred sudom zastupao je tužitelj Josip Aničić, koji je krivnju optuženika dokazao pozivanjem i ispitivanjem svjedoka oštećenika, svjedoka očevidaca događaja, vještaka za balistička vještačenja Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja ”Ivan Vučetić” iz Republike Hrvatske, te vještaka za vještačenje tjelesnih ozljeda. Pored toga, sudu je prezentirano preko 30 materijalnih dokaza.

Presudom, Županijskog suda u Širokom Brijegu, Ljubo Lauc i Juraj Lauc osuđeni su na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od po 7 godina i 8 mjeseci.

Ljubo i Juraj Lauc su 5. prosinca 2019. godine u mjestu Lisice, Ljubuški, pucali iz automatske puške iz vozila BMW kojim je upravljao Juraj Lauc, na vozilo Golf IV u kojem se nalazio J.P., M.P. i njihovo dijete L.P. Pa kada je J.P. zaustavio vozilo, izašli su iz vozila i fizički nasrnuli na njega, udarajući ga rukama, nogama i kundakom puške po glavi i tijelu.

To su učinili u stanju bitno smanjene ubrojivosti zbog toga što je J.P. 14 dana prije toga zajedno s još jednom osobom fizički nasrnuo na Ljubu Lauca i odgrizao mu komad uha, navode iz Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Presuda je nepravomoćna i stranke imaju pravo izjaviti žalbu o kojoj će odlučivati Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

U skladu s načelom pretpostavke nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo, dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

Objava Zatvorska kazna dvojcu iz Ljubuškog zbog pucanja na supružnike i njihovo dijete pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

drugi upravo čitaju