ZAJEDNIČKIM SNAGAMA DO ČISTE I LIJEPE VOGOŠĆE

Tema sastanka je bila predstojeća akcija čišćenja Vogošće koja počinje u srijedu 08.06.2022.godine u jutarnjim satima i trajaće sve do petka 10.06.2022.godine do 16 sati.

U ta tri dana komunalna preduzeća “Park”, “Rad” i “Vodovod i kanalizacija” će, u koordinaciji sa Općinom Vogošća i mjesnim zajednicama realizovati čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja, a u skladu sa prioritetima koje iskažu mjesne zajednice.

Jedna od ključnih aktivnosti će biti uklanjanje divljih deponija, čišćenje autobuskih stajališta, čišćenje javne rasvjete i uklanjanje grana koje ometaju normalan rad javne rasvjete.

zajedničkim snagama do čiste i lijepe vogošće
ZAJEDNIČKIM SNAGAMA DO ČISTE I LIJEPE VOGOŠĆE

Tokom ove akcije na terenu će biti angažovano između 110 i 120 uposlenika ovih javnih preduzeća. A kako su istakli predstavnici javnih preduzeća ovo bi trebao biti prvi korak na uspostavljanju što jače saradnje između kantonalnih javnih preduzeća, Općine Vogošća i građana Vogošće.

Pomoćnik načelnika za komunalne poslove Fetah Kadrić istakao je kako je ovo svojevrsni nastavak akcije “Čista i lijepa Vogošća” te je pozvao građane da se u ovu akciju uključe tako što će, nakon što se Vogošća očisti iskazati dodatnu brigu da se naša zajednica sačuva od neželjenih pojava kao što je stvaranje divljih deponija i slično. Dodao je da bez te vrste zajedničke brige svako čišćenje može imati samo kratkotrajne efekte.

hayat.ba

drugi upravo čitaju