Xiaomi pozdravlja MIUI i donosi HyperOS

Sada je službeno: MIUI odlazi u povijest i ustupa mjesto HyperOS-u. Lei Jun, izvršni direktor tvrtke Xiaomi, najavio je danas dolazak HyperOS-a kao evoluciju MIUI grafičkog korisničkog sučelja.

SAD priprema nove sankcije na izvoz čipova u Kinu

Novi operativni sustav bit će službeno predstavljen na seriji Xiaomi 14 i predstavljaće prirodnu evoluciju MIUI-ja. Serija se očekuje kasnije ove godine u Kini, dok će globalno izdanje biti dostupno u prvim tjednima 2024. godine.


xiaomi pozdravlja miui i donosi hyperos

Xiaomi 14 Pro na renderima

HyperOS nastavlja biti temeljen na Android Open Source Projectu, ali će se integrirati s Velom, Xiaomijevom platformom za Internet stvari (IoT). Lei Jun je podijelio emotivnu objavu na društvenoj mreži Weibo, naglašavajući da će HyperOS postaviti “ljude u središte ekosustava”, omogućujući povezivanje s drugim ljudima, automobilima i domovima.

Njegov tim je započeo s “samo nekoliko inženjera”, a sada se proširio u ogromnu tvrtku s više od 5000 softverskih stručnjaka. Korisnička baza, koja je počela s “100 sanjara” pri lansiranju prvog MIUI proizvoda 16. kolovoza 2010., narasla je na preko 1 milijardu korisnika.

Xiaomi razvija bežično punjenje za električne automobile

Izvorno korisničko sučelje pokretalo se s “samo četiri osnovne funkcije”, a sada je preraslo u uslugu koja obuhvaća više uređaja, uključujući telefone i uređaje za dom.


1 16


xiaomi pozdravlja miui i donosi hyperos

Pripreme za razvoj Xiaomi HyperOS-a započele su 2014. godine, uskoro nakon početka širenja Interneta stvari. Tvrtka je prve korake u ovom smjeru učinila 2017. godine, te je počela razvijati novi ekosustav uređaja i aplikacija.

Peter Zhu Di je novi generalni direktor HONOR-a za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju i Austriju 

Njihov dugoročni cilj je povezati “desetke milijardi uređaja”, a prvi korak u ostvarivanju ovog cilja bit će lansiranje Xiaomi 14 serije s HyperOS-om.

2 8
Render Xiaomi 14 Pro modela !

Očekuje se da će budući Xiaomi telefoni biti lansirani s HyperOS-om, dok će stariji vodeći i premium uređaji dobiti ažuriranje putem zraka (OTA ažuriranje), omogućavajući im pristup modernom softveru unatoč tome što su stariji uređaji. Ovo je korak prema osiguravanju da korisnici i dalje dobivaju relevantna i ažurirana iskustva na svojim uređajima unutar Xiaomijevog ekosustava.

Kirin 830 dolazi zajedno sa nova 12 modelom telefona

HyperOS nastavlja graditi na temeljima MIUI-ja, nudeći unaprijeđeno korisničko sučelje, bolje performanse i integraciju s Xiaomijevom sveobuhvatnom IoT platformom, Velom.

4 8
Render Xiaomi 14 Pro modela !

Ovo je važan korak u usavršavanju Xiaomijevog ekosustava uređaja i aplikacija, te učvršćivanje pozicije tvrtke kao lidera u tehnološkoj industriji. Korisnici mogu očekivati poboljšane mogućnosti i intuitivno sučelje koje će olakšati njihovo svakodnevno korištenje uređaja i povezivanje s širim ekosustavom IoT uređaja.

Uz kupovinu HUAWEI WATCH GT 4 bežične slušalice FREEBUDS SE 2 potpuno besplatno!

U konačnici, dolazak HyperOS-a označava važan trenutak u evoluciji Xiaomijevih operativnih sustava i stavljanju fokusa na korisnike te njihove potrebe u kontekstu sveprisutne povezanosti koju omogućuje Internet stvari.

1 13
Render Xiaomi 14 Pro modela !

Xiaomijev ekosustav nastavlja se razvijati, prilagođavajući se tehnološkim promjenama i unaprjeđujući iskustva korisnika širom svijeta. Uz HyperOS, Xiaomi potvrđuje svoju posvećenost inovacijama i razvoju tehnoloških rješenja koja će oblikovati našu digitalnu budućnost.

itportal.ba

drugi upravo čitaju