Xiaomi 15 globalno će s dva modela

Novo izvješće otkrilo je dodatne informacije o planovima lansiranja serije Xiaomi 15. Čini se da će tvrtka ponovno globalno lansirati samo dva od tri modela, dok će treći ostati ekskluzivan za kinesko tržište.

Xiaomi 15 Pro sa sve tri kamere od 50MP

Iako je do lansiranja serije Xiaomi 15 ostalo još pola godine, informacije o ovoj trojki već su procurile, a najnovija tvrdi da će vodeći model Xiaomi 15 Ultra biti predstavljen s najvećim senzorom kamere dosad viđenim na pametnom telefonu.

1 17

 

– Advertisement –

Prema novom curenju informacija, čini se da Xiaomi ponovno neće globalno ponuditi sva tri modela. Nakon što su prošle godine globalno lansirani Xiaomi 13, 13 Pro i 13 Ultra, ovaj put je tvrtka odlučila lansirati samo osnovni model Xiaomi 14 i 14 Ultra, zadržavajući 14 Pro ekskluzivno za kinesko tržište. Izgleda da će serija Xiaomi 15 slijediti sličan uzorak.

Odabrali ste: najbolji foto mobitel je Xiaomi 14 Ultra

Kako je otkrio Android Headlines, Xiaomi 15 naveden je s tri broja modela: 24129PN74G, 24129PN74I i 24129PN74C. Ta tri broja modela identificiraju globalni, indijski i kineski model respektivno.

2 162 16

S druge strane, Xiaomi 15 Pro ograničen je na jedan model, “24101PNB7C”, namijenjen kineskom tržištu. Postoji i varijanta s brojem modela “2410DPN6CC“, također ekskluzivna za kinesko tržište, ali s podrškom za satelitsku povezivost. Lansiranje je najavljeno za listopad, a ti će telefoni biti prvi na tržištu s procesorom Snapdragon 8 Gen 4.

Xiaomi 15 na tržište sredinom listopada

Ovakav pristup Xiaomi-a u prodaji svojih vrhunskih modela može imati značajan utjecaj na globalno tržište pametnih telefona. Ograničavanje dostupnosti određenih modela na određene tržišne regije može utjecati na konkurentsku dinamiku i mogućnosti izbora potrošača na međunarodnoj razini.

Vidi još i…


tekst1naslovnad

4 94 9

S druge strane, ova strategija može Xiaomi-u pomoći u jačanju branda i prisutnosti na domaćem, kineskom tržištu, gdje se suočava s jakom konkurencijom od drugih proizvođača pametnih telefona.

Xiaomi 15 serija bit će skuplja u odnosu na aktualne modele

U svakom slučaju, predstojeći mjeseci bit će ključni za Xiaomi jer kompanija nastoji ojačati svoju poziciju na globalnom tržištu i istovremeno zadržati svoje vodeće mjesto na kineskom tržištu.

3 123 12

S obzirom na značajke i specifikacije koje su procurile, serija Xiaomi 15 mogla bi privući veliku pažnju potrošača i stručnjaka, pod uvjetom da Xiaomi uspije ispuniti očekivanja u pogledu performansi i inovacija koje su postavljene pred njih.

itportal.ba

drugi upravo čitaju