Vučić najavio kadrovski preustroj vladajuće stranke: Bit će to povijesni rez

VOĐA vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i aktualni šef države Aleksandar Vučić najavio je danas “povijesni rez” i kadrovsku rekonstrukciju stranke, nakon što je ranije potvrdio da započinje stvaranje “narodnog pokreta” za Srbiju, ustvrdivši da to neće značiti ukidanje SNS-a.

Vučić je na Središnjem odboru SNS-a rekao da će na predstojećoj skupštini naprednjaka, koju je najavio za 27. svibnja, biti napravljen “povijesni rez” i kadrovska rekonstrukcija “jer voditi zemlju i stranku nije uvijek isto”, pa je zato “potrebno sebe preispitati” i napraviti viši oblik organizacije. 

Dolazi vrijeme za pomlađivanje, ali i za neke ljude koji nisu po godinama mladi, ali nisu “potrošeni”, rekao je Vučić na sjednici Središnjeg odbora SNS-a, najavljujući stvaranje narodnog pokreta za državu, “bez obzira na to kako će se on zvati”, u kojem će, kako je rekao, svi oni koji žele normalnost i pristojnu Srbiju donositi racionalne, ozbiljne i odgovorne odluke. 

Pritisci oko Kosova 

U tom pokretu, dodao je, neće biti samo članovi i pristaše SNS-a nego i iz drugih stranaka te nestranačke ličnosti. On je pozvao lokalne dužnosnike naprednjaka “da stave po strani” osobne odnose. Vučić je rekao da je formiranje novog pokreta potrebno jer će uslijediti pritisci s dva pola političke scene u svijetu. 

“Bit ćemo jedina opcija svih građana Srbije, uz dužno poštovanje svih na Zapadu i Istoku”, poručio je. Vučić je upozorio da će Srbija biti izložena dodatnim pritiscima oko Kosova, jer se želi njeno poniženje, i obećao da se to neće dogoditi jer neće biti kapitulacije i neće priznati Kosovo, ponovivši svoje poruke iz intervjua u četvrtak navečer za provladin TV Happy. 

Neće se Srbija suglasiti s ulaskom Kosova u UN niti ga na bilo koji način priznati, izjavio je u intervjuu Vučić i poručio da “neće biti ni kapitulacije ni predaje” i da je to “nedvojbeno” dao do znanja svim zapadnim dužnosnicima i europskim čelnicima i svima im rekao u lice”. 

Vučić je najavio da će do kraja godine obići svih 25 okruga u Srbiji i svaku općinu, a nada se da će moći otići i na Kosovo, javila je agencija FoNet. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Index.hr

drugi upravo čitaju