Vjetar radi velike probleme u prometu. Ograničenja na A7, Jadranskoj magistrali…

ZBOG vjetra je zabranjen promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s prikolicama na autocesti A7 Rijeka istok – Šmrika, te na dijelu Jadranske magistrale i na Krčkom mostu, a u prekidu su i brojne brodske linije, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali promet je zabranjen između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Olujni vjetar na Krčkom mostu, izdane zabrane

Na Krčkom mostu zbog olujnog vjetra zabrana je izdana za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1.9 metara, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu i osobna vozila koja vuku malu prikolicu.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale mogući su odroni. U priobalju puše jak vjetar. Savjet vozačima je da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Gust promet na A2  i A3, u prekidu brodske linije

Pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb – Macelj i A3 Bregana – Lipovac u smjeru Slovenije te na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su brodske linije: Mali Lošinj – Unije – Susak, Dubrovnik – Koločep – Lopud – Suđurađ, Komiža – Biševo, te trajektne linije: Sumartin – Makarska, Ubli – Vela Luka – Split, Ploče – Trpanj, Sućuraj – Drvenik, Prapratno – Sobra, Split – Vela Luka – Ubli.

U prekidu su i katamaranske linije: Pula – Zadar, Milna – Rogač – Split, Split – Rogač – Milna, Sobra (Mljet) – Šipanska luka – Dubrovnik, Korčula – Hvar – Split, Ubli – Korčula – Dubrovnik, Split – Vis, Split – Hvar – Vela Luka – Ubli, Split – Bol – Jelsa, Mali Lošinj – Cres – Rijeka;

Trajekt na liniji Trogir – Drvenik – Veli – Drvenik Mali ne pristaje u luku Drvenik Mali, trajekt na liniji Šibenik – Kaprije – Žirje ne pristaje u luku Kaprije, a katamaran na liniji Jelsa – Bol – Split ne pristaje u Bolu, izvijestio je HAK.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Index.hr

drugi upravo čitaju