VIDEO Ovi ljudi misteriozno su nestali. Nema tragova, nitko ih poslije nije vidio

DOK JE CIJELA zemlja pratila posljednji ispraćaj predsjednika Franje Tuđmana, 23-godišnji Osječanin Danijel Papratović izašao je iz kuće na kratku šetnju. Tog mu se 13. prosinca 1999. gubi svaki trag.

Baka Anica Kanajet nestala je 2005. Posljednji je put viđena kada je iz svog doma u Beketincima kraj Đakova krenula prema mjesnom groblju. Nikada nije popila kavu koja ju je čekala, kaže HRT u emisiji Labirint. “Baka Anica nestala je 30. srpnja 2005. Krenula je kao i svaki dan oko podne na groblje. Svratila je kod svoga brata i rekla da će navratiti po povratku, ali nije i nitko ju više nikada nije vidio”, rekla je njezina unuka Manuela Zetović. 

“Mora postojati neki trag, mora biti negdje sakrivena. Ključni razlog da sumnjamo da joj se nešto dogodilo je njezin ključ od kuće koji je bio ispod otirača. Nikada, ali nikada ona nije ostavljala nigdje svoj ključ i kuća nikada nije bila otključana. 

Uvijek se zaključavala i uvijek ključ nosila sa sobom. Nikada nije iz kreveta ustala da krevet nije bio zategnut, a tada je izgledao kao da ste umjetno otvorili krevet za leći. Mi znamo njezine običaje, karakter”, rekla je unuka.

Danijel je nestao 13. prosinca 1999. Imao je 23 godine, djevojku s kojom je planirao budućnost, svadbu, rekla je njegova majka Eva Papratović. Njegov otac je godinama išao na svaku dojavu provjeriti je li to on. Nema gdje nije bio. Kod kuće je sve ostalo kako je, sve njegovo stoji na mjestu, samo njega nema, kaže majka Eva.

“Ako nemate nikakve naznake, teško je vjerovati da je netko mrtav”

Brat Željko je istražio sve što je sumnjao, ali, kaže, “nitko ništa nije vidio, nitko ništa ne zna”. 

“Teško je živjeti s tim osjećajem da ne znaš gdje je baka. Drži te to što imaš unutarnji glas da postoje odgovori, da postoje oni koji znaju gdje je i što se dogodilo. To te tjera da ne odustaneš”, kaže unuka bake Anice, i dodaje kako neće odustati nego će nastaviti tražiti istinu, ma kakva ona bila. 

Danijelova majka kaže da u srcu osjeća da je on negdje živ. “Ako nemate ništa, nikakve naznake da možete posvjedočit da se nešto dogodilo, ne možete vjerovati da je netko mrtav. Ja ne mogu i u mojem srcu je on živ i uvijek kraj mene”, kaže.

Policijska uprava osječko-baranjska oglasila se vezano za baku Anicu.

“Kako smo Vas obavijestili i ranije dosad nisu utvrđene sumnje da je Anica Kanajet žrtva kaznenog djela. Naime, policijski službenici PU osječko-baranjske postupaju temeljito i profesionalno po svim zaprimljenim saznanjima o nestanku Anice Kanajet, a posljednjih nekoliko godina njena unuka dostavila je nekoliko podnesaka o svojim saznanjima vezano uz nestanak.

U tim podnescima navodila je razne lokacije na kojima bi se trebali nalaziti posmrtni ostaci i u kojima je izražavala sumnje da je počinjeno kazneno djelo na štetu bake. Sva ta saznanja su policijski službenici provjerili i utvrdili da su netočni”, priopćili su iz PU osječko-baranjske.

Gdje su Danijel i baka Anica, što im se dogodilo? Desetljeća su prošla, njihovi najbliži i dalje čekaju na bilo kakvu vijest, trag ili poziv.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Index.hr

drugi upravo čitaju