UŽIVO Pratite sjednicu vlade dok Plenković ističe rast plaća

Na današnjoj sjednici vlade će se raspravljati o Nacrtu prijedloga zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara te Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sestrinstvu. Također, na dnevnom redu je izvješće o radu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova za 2022. godinu.

Andrej Plenković, predsjednik vlade Republike Hrvatske, na početku sjednice istaknuo je dobre gospodarske rezultate i rast plaća. “Državni zavod za statistiku je objavio podatke o prosječnoj plaći za ožujak. Prosječna plaća je narasla sa 1248 eura u veljači na 1326 eura u ožujku”, rekao je Plenković.

“Imamo najmanji broj nezaposlenih ikad”

“Od početka naše prve vlade do kraja druge, prosječna plaća je narasla za 577 eura”, dodao je Plenković, naglašavajući da inflacija nije pojela rast plaća. “Plaće su rasle višestruko brže od cijena tijekom naša dva mandata”, rekao je Plenković.

Vlada je postigla porast plaća kroz porezno rasterećenje, dijalog sa sindikatima, mjere pomoći građanima i gospodarstvu, te ograničenje potrošačke košarice. “Imamo više od milijun i sedamsto tisuća zaposlenih, a prvi put smo ispod 90.000 nezaposlenih. To je najmanji broj nezaposlenih ikad, i najveći broj zaposlenih”, istaknuo je.

Izvor: ( www.index.hr / Javno.ba )

drugi upravo čitaju