20 C
Sarajevo
Sri, 08, 22

URED ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE POKRENUO POSTUPAK PROVJERE KONAKOVIĆEVE DIPLOME

  • Obavještavamo Vas da je Ured, shodno propisanim nadležnostim iz člana 5. Uredbe o osnivanju Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo (Službene novine Kantona Sarajevo, broj: 40/20-prečišćeni tekst), a cijeneći pritom činjenicu da je neupitan javni interes da se utvrde sve relevantne činjenice i u konačnici očuva integritet javnih institucija i vrati povjerenje građana u iste, pokrenuo postupak provjere navoda vezano za predmetni slučaj – navodi se u odgovoru na upit, a koji potpisuje šef tog ureda Erduan Kafedžić.

Prije nekoliko dana zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo dobili mail sa naslovom: “Lažna diploma Elmedina Konakovića”. U mailu je navedeno niz detalja kojima se navodno dokazuju pojedinosti o “lažnoj diplomi” predsjednika Naroda i pravde i skupštinskog zastupnika Konakovića.

U njemu se tvrdi da Konaković, između ostalog, jedan ispit nema nikako evidentiran, dok je jedan od ispita navodno naveden kao položen čak dva puta.

Također se navodi da je Konaković ukupno, “na različite načine od 2008. do 2014. godine ‘položio’ 35 ispita za šta postoji evidencija”, dok predmetni Nastavni plan i program sadrži šest semestara, a svaki semestar po šest predmeta, “što nas dovodi do zaključka da je Konaković morao imati položena i evidentirana 36 ispita”.

Također je navedeno da je “student Konaković dosije broj 220/4 od neophodnih 180 ECTS kredita stekao 175 ECTS”.

Nakon što se tri dana nije oglašavao o ovom pitanju, Konaković je jutros u svom maniru, “opleo” po medijima koji su prenijeli informaciju o ovom mailu, nazvavši navode iz maila “lošim spinovima istrošenih KOS-ovaca”, piše Faktor.

-

Konaković je, međutim, izbjegao dati bilo koji konkretan podatak o svom studiranju i niti jednom riječju nije opovrgao navode o navodno neregularno stečenoj diplomi.

  Zašto tuđmanovski HAZU nagrađuje bh. književnike?

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Brano
Branohttps://javno.ba
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše nogomet. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regije i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informira o svim sportskim dešavanjima.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa