UKUSNIJI OD KUPOVNOG Kako se pravi domaći mesni narezak

Domaći mesni narezak je ukusniji i kvalitetniji od kupovnog, a lako možete da ga napravite kod kuće.

Mesni narezak možete da koristite u mnogim jelima, a koliko god se trudili da kupite kvalitetan koji sadrži veliki procenat mesa, ipak je bolje da napravite domaći. Zato kod kuće napravite domaći mesni narezak za koji ste sigurni od kog mesa i kako je napravljen.

Potrebno:

* 2 koljenice

* 2 l fante

* 1 l vode

* 2 šargarepe

* 1 crni luk

* 3 lovorova lista

* 10 zrna bibera

* 1 kašika soli

* 4 čena bijelog luka

* 1 veza peršuna

Recept za domaći mesni narezak sa koljenicom:

Stavite kolenice u šerpu, pa sipajte fantu i vodu. Dodajte cijele šargarepe, luk, lovor list, zrna bibera, pa posolite. Poklopite i kuvajte dok meso ne omekša. Kada šargarepa omekša samo je izvadite iz šerpe i nastavite da kuvate meso. Zatim izvadite meso i isjeckajte, pa dodajte mljeveni bijeli luk, sjeckani peršun i šargarepu. Promiješajte i sipajte smesu u plastičnu flašu koju ste oprali i kojoj ste isjekli vrh. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider da se stegne.

BONUS VIDEO;

aloonline.ba

drugi upravo čitaju