Uklanjanjem nepotrebnog softvera na Windows-u oslobađa se prostor za skladištenje!

Novi desktop i laptop računari sa Windows operativnim sistemom dolaze sa različitim softverima za posao i zabavu, ali mnogi od njih su suvišni i trebali bi biti uklonjeni kako bi oslobodili prostor za skladištenje koji bi se mogao koristiti na korisnije načine.

Ovdje su neki od softvera koji najviše zauzimaju prostor i koji se preporučuje odmah ukloniti sa svog računara.

 

Šta predstavljaju ovi softveri?

Ponekad se na računarima nalazi više aplikacija koje obavljaju iste funkcije. Kako bi se racionalizirala njihova upotreba, korisnicima se preporučuje da uklone verzije koje im nisu potrebne kako bi poboljšali performanse sistema.

Također, neki Windows softveri možda neće direktno usporiti računar, ali mogu dodati nepotrebnu gužvu u menije i opcije gdje postoji previše izbora.

Jedna važna stvar su i korisničke postavke. U situacijama gdje postoje aplikacije sa istim funkcijama, korisnici često biraju one popularnije brendove, ali možda se među manje poznatim opcijama krije nešto što je jednako funkcionalno za njihove potrebe.

bing maps

  1. Bing Maps

Jedan od softvera koji se preporučuje odmah ukloniti je Bing Maps. Dok nije loša aplikacija, moramo biti realni – Google Maps je vrhunski alat za navigaciju koji postavlja standarde, nudi širu pokrivenost i više informacija od Bing Maps.

Bing Maps je osnovni alat za navigaciju, dok Google Maps pruža informacije o područjima od interesa, hotelima, restoranima i drugim lokacijama koje želite posjetiti.

Razlika između ova dva servisa je značajna – Google Maps je povezan sa više od 3,5 miliona web stranica širom svijeta, dok je Bing Maps povezan sa oko 2.065 stranica.

Ista situacija je i sa mobilnim telefonima – ko koristi Bing Maps umjesto Google ili Apple aplikacija?

Ako niste ni znali za Bing Maps, slobodno ga izbrišite sa svog računara.

uklanjanjem nepotrebnog softvera na windows-u oslobađa se prostor za skladištenje!

  1. Adobe Acrobat Reader

Dok je Adobe Acrobat Reader nekada bio neoph…

Izvor: ( hjpc.ba / Javno.ba )

drugi upravo čitaju