18 C
Sarajevo
Čet, 07, 22

UBRZATI SAOBRAĆAJ PREMA VOGOŠĆI: POČELA IZGRADNJA TUNELA KROZ KOBILJU GLAVU

Tunel “Kobilja Glava” je dio projekta Prve transverzale i od izuzetnog značaja je, kako za Općinu Vogošća, tako i za cijeli Kanton Sarajevo.

To je potvrdio i resorni ministar Adnan Šteta u izjavi za medije kada je rekao kako je u pitanju projekat koji po svojoj važnosti sigurno spada među one najvažnije, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Također se zahvalio Općini Vogošća na izuzetno brzoj reakciji prilikom izdavanja neophodnih dozvola.

ubrzati saobraćaj prema vogošći: počela izgradnja tunela kroz kobilju glavu
UBRZATI SAOBRAĆAJ PREMA VOGOŠĆI: POČELA IZGRADNJA TUNELA KROZ KOBILJU GLAVU

Smajić je podsjetio da je početak radova na ovom tunelu rezultat dugogodišnjih napora općinske administracije da sve relevantne faktore i sve nadležne institucije animira kako bi se ubrzano radilo na projektu Prve transverzale. Iskoristio je priliku da se zahvali nadležnim institucijama i naglasio kako će Prva transverzala, čiji je sastavni dio i tunel “Kobilja Glava”, ne samo riješiti pitanje izuzetno frekventnog saobraćaja prema Vogošći nego će biti generator daljeg razvoja Vogošće.

ubrzati saobraćaj prema vogošći: počela izgradnja tunela kroz kobilju glavu
UBRZATI SAOBRAĆAJ PREMA VOGOŠĆI: POČELA IZGRADNJA TUNELA KROZ KOBILJU GLAVU

Predstavnik izvođača radova podsjetio je da se radi o zahtjevnom projektu i da će prilikom izgradnje svi objekti koji će se nalaziti iznad tunela biti sačuvani od bilo kakvih oštećenja. Upoznao je okupljene o tome da se u okviru ovih radova planira izgradnja ne samo samog tunela sa dvije cijevi nešto većih dimenzija od standardnih nego da je integralni dio ove dionice i izgradnja pristupne ceste od izlaza iz tunela pa do uključenja na postojeću magistralnu cestu kako bi tunel mogao biti stavljen u funkciju odmah nakon što bude izgrađen, bez obaveze da se čeka izgradnja kompletne Prve transverzale.

PROČITAJ  Suđenje Slavici Injac: Agencija za bankarstvo bila preblaga prema 'Bobar banci'

Investitor ovog projekta je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo putem Direkcije za ceste, a izvođač radova je “Euro Asfalt”. Vrijednost radova je oko 62 miliona maraka, a rok za izvođenje radova je dvije godine.

hayat.ba

-Click Here To Join Native Media

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa