26.6 C
Sarajevo
Pon, 08, 22

Toyotina incijativa za bolju budućnost!

Globalna Toyotina inicijativa Beyond Zero, pokrenuta je danas u Bosni i Hercegovini, predstavljanjem za medije. Beyond Zero – „Dalje od nule“ predstavlja Toyotinu odluku da doprinese svijetu više od samo smanjenja šetnih emisija i više od zvaničnih ograničenja.

Za cilj ima graditi svijet u kome niko nije isključen, u kome ljudi imaju slobodu kretanja uz pomoć Toyotine napredne tehnologije elektrifikacije i inovativne mobilnosti uz nezaboravno korisničko iskustvo i Toyotin doprinos društvu i zajednici u kojoj djeluje.

Beyond Zero inicijativa komunicira posvećenost Toyote da bude vodeća kompanija u elektrifikaciji, mobilnosti, zadovoljstvu korisnika i po doprinosu svijetu u kome živimo.

„Toyota je oduvijek vidjela svijet malo drugačije. Gdje drugi vide prepreke i ograničenja, mi osmišljavamo bolju budućnost i zato gradimo put do nulte emisije. Ali ipak, za nas je to samo početak. Mi želimo ići i dalje. Od gradova koji koriste samo čisti vodik, do rješenja mobilnosti korisnih svima, nastojimo stvoriti svijet veće uključivosti i održivosti.“ – izjavila je Maja Đozo, iz odjela za iskustvo kupaca Toyote BiH.

„U Bosni i Hercegovini pokrećemo danas inicijativu Beyond Zero, čiji je jedan od zadataka i vraćanje zajednici u kojoj živimo i ulaganje u društveno odgovorne projekte na polju mobilnosti, sigurnosti i zaštite okoliša“.

-

Dalje od emisija, dalje od prepreka, dalje od očekivanja

Toyotina Beyond Zero inicijativa u BIH pružit će podršku projektima i organizacijama koje se bore sa izazovima kretanja, sigurnosti i brige za prirodu kroz niz projekata kao što su podrška Paraolimpijskom komitetu BiH, Sportskim igrama mladih i Specijalnoj olimpijadi, te kroz radionice o sigurnosti u saobraćaju za djecu i odrasle i projekte čišćenja prirode i pošumljavanja.

„Želimo ići dalje od prepreka i dalje od očekivanja, kako kroz društveno odgovorne projekte, tako i kroz pružanje uvijek bolje usluge našim kupcima i korisnicima kroz inovativne programe, usluge i proizvode koje konstantno obogaćujemo, kao što su Toyota Osiguranje i Toyota Relax.“ – istakao je Damir Višošević, direktor Toyote BiH.

  Ambasada SAD: Lideri u BiH ne ispunjavaju svoje obaveze, budućnost BiH je EU

„Ciljamo i smanjiti broj saobraćajnih nezgoda na nulu. Zato smo stvorili T-Mate, inteligentne sigurnosne sisteme koji vas upozoravaju i vode tokom putovanja. Iz istog razloga stvorili smo THUMS, virtuelni softver za simulaciju sudara koji smo učinili dostupnim svim proizvođačima automobila.“ – rekao je Višošević.

Vodeći u elektrifikaciji

Toyota ide dalje od nulte emisije potvrđujući ulogu predvodnika u elektrifikaciji koja je počela prije 25 godina, predstavljanjem prvog Toyotinog hibrida, a nastavlja se i danas kroz ponudu četiri elektrificirana pogonska sklopa kako bi potrošači imali pravu tehnologiju u pravom trenutku za svoje potrebe. Toyota na tržištu nudi hibride, plug-in hibride, električna vozila i vozila pogonjena hidrogenom, koja iza sebe ostavljaju samo čisti zrak i vodenu paru.

Vodeći u mobilnosti

Toyota je posvećena svojoj transformaciji, od proizvođača automobila u kompaniju za mobilnost. Osmišljavamo rješenja za mobilnost brinući o kretanju svakog pojedinca, bez obzira na njihova ograničenja, kako bismo doprinijeli stvaranju inkluzivnijeg društva. Potrebe za mobilnošću se stalno mijenjaju, tako da posljednjih godina kompanija mnogo ulaže u razvoj dijeljene i zajedničke mobilnosti, kao i sredstava za mobilnost koja olakšavaju život osobama sa invaliditetom.

Vodeći u iskustvu stranaka

Toyota želi stvarati nezaboravna korisnička iskustva, bilo u prodajnom salonu, online ili u automobilu, tokom čitavog trajanja vlasništva Toyota vozila, kombinujući svoju proslavljenu kvalitetu, trajnost i pouzdanost s naprednom uslugom održavanja, s ciljem postizanja potpunog zadovoljstva stranaka i nula saobraćajnih nesreća.

Vodeći doprinos drušvu

Toyota želi ići i dalje od nulte emisije doprinoseći boljem društvu, smanjivanjem utjecaja na okoliš iz našeg poslovanja i proizvoda, te omogućavajući pojedincima i zajednicama put prema boljem svijetu zahvaljujući inovacijama u proizvodima, tehnologijama i proizvodnji i podrškom istaknutim pojedincima i organizacijama, na čelu sa Olimpijskim i Paraolimpijskim pokretom.

https%3A%2F%2Fauto.ba%2Ftoyotina-incijativa-za-bolju-buducnost%2F

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa