TO NISU LJUDI, TO SU ZVIJERI: SAHRANJEN NUSRET KOJI JE SVIREPO UBIJEN I BAČEN U BUNAR

to nisu ljudi, to su zvijeri: sahranjen nusret koji je svirepo ubijen i bačen u bunar

Susret prijatelja i porodice počeo je u porodičnoj kući mučki ubijenog mladića, odakle se potom krenulo do džamije u Đerekaru gdje je klanjana dženaza. Od mladića su se oprostili njegovi najmiliji otac Šemso, majka Fatima, tri brata i tri sestre, kao i mnogobrojna rodbina i prijatelji.

  • Nisam mogla da se odvojim od Nusretovog tijela. I dalje ne mogu da vjerujem šta nas je snašlo, kakav gubitak, velika tuga. Nusret je bio mlad, divan momak, dobar, vrijedan dečko. Od tolikih slobodnih i mladih djevojaka, on nađe da bude sa razvedenom ženom, zaljubio se i navukao sebi probleme. Ali opet, zar tako da mu urade? To nisu ljudi, to su zvjeri – izjavila je rodica za Novosti.

KOBNA PORUKA GA KOŠTALA ŽIVOTA

Nusret je nestao prije nekoliko dana, da bi 10. februara, njegovo tijelo nađeno je u bunaru i tada je ustanovljeno da je u pitanju ubistvo, najverovatnije iz strasti ili osvete. Novopazarska policija brzo je reagovala i za vrlo kratko vreme, identifikovala osumnjičene za svirepo ubistvo momka sa Peštera.

Sumnja se da ga je ubio Sead Ž., bivši muž Rijalde H., sa kojim se Nusret viđao.

Kako se sumnja, tragični niz događaja započeo je kada je Nusret primio poruku s Rijaldinog telefona. Poruka, za koju se ispostavilo da ju je poslala osoba koja je željela da mu naudi, pozivala ga je da dođe do nje. Nusret, ništa ne sumnjajući, odazvao se pozivu, ali umjesto očekivanog susreta, dočekala ga je zasjeda.

Na dogovorenom mjestu, umjesto žene, kojoj je lokalna zajednica prije nekoliko godina skupljala novac kako bi joj pomogli oko smještaja i dvoje maloljetne djece, sačekala su ga nekoliko muškaraca koji su ga brutalno pretukli.

OSUMNJIČENI UHAPŠENI

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su E. Dž. (19) iz Sjenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu i E. H. (40) iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Svima je po nalogu novopazarskog tužilaštva određen pritvor do 30 dana.

E. H. se sumnjiči da je omogućio S. Z. boravak u svojoj kući nakon izvršenog krivičnog djela.

Prema prvim informacijama sa terena, mladić je prvo pretučen, usljed čega je preminuo, a kasnije bačen u bunar.

“NIKO NIŠTA NIJE PRIMJETIO”

Ovaj tragičan događaj ostavio je dubok trag na stanovnike kako Tutina, tako i cijelog Sandžaka, koji su šokirani brutalnošću i besmislenošću ovog zločina.

  • Niko ništa nije primjetio, nikakvih problema nije bilo s njim prije nestanka, nije se činilo da išta krije – rekla je rođakinja ubijenog, ističući da je Nusret bio miran i povučen mladić.

Na automobilu Nusreta Destanovića forenzičari su pronašli krv, što ukazuje na to da ga je muž sa grupom prijatelja sačekao da izađe iz automobila i odmah počeli da ga udaraju. Vjerovatno su pokušali da uklone krv sa automobila, ali ostaci su vidljivi i na braniku golim okom.

TIJELO PRONAĐENO U BUNARU

Pojavile su se sumnje da je njegovo tijelo pronađeno u bunaru, a čekali su se vatrogasci kako bi to mogli da potvrde.

  • Sumnja se da je momak ubijen i da je njegovo tijelo bačeno u bunar. Međutim, sada se čekaju vatrogasci kako bi ušli u bunar i videli da li je to zapravo tačno. Velika je dubina, oko deset metara, ne može sa sigurnošću da se kaže da je to njegovo tijelo. Sve ćemo znati kad dođu vatrogasci. Inače, taj bunar se nalazi u blizini kuće osobe za koju se sumnja da je počinila zločin. Oni su pobjegli – rekao je jedan od učesnika u potrazi koji se nalazi na licu mjesta.

(E.F. / Novosti / SB)

The post TO NISU LJUDI, TO SU ZVIJERI: SAHRANJEN NUSRET KOJI JE SVIREPO UBIJEN I BAČEN U BUNAR first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju