Testiranje Samsung Galaxy S24+ sa One UI 7.0 (Android 15)

Samsung Galaxy S24+ je pronađen u online bazi podataka za testiranje performansi Geekbench gdje koristi Android 15 i One UI 7. To ukazuje na to da se razvoj sljedeće glavne nadogradnje operativnog sustava za uređaje Galaxy brzo odvija.

Kamera Samsung Galaxy S24 Ultra profitira nadogradnjom za kolovoz – evo detalja

Nije tajna da Samsung radi na Androidu 15 i One UI 7 za seriju Galaxy S24. No, pojava jednog od telefona serije Galaxy S24 u benchmarku koji koristi sljedeću verziju Androida i One UI sugerira da je Samsung možda postigao važan korak u procesu razvoja.

Međutim, to ne znači da će nadogradnja uskoro biti dostupna. Prije Androida 15 i One UI 7, Samsung mora riješiti One UI 6.1.1. One UI 6.1.1 će premijerno biti predstavljen na Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6 desetog srpnja, a nakon toga će biti prenesen na postojeće pametne telefone Galaxy Z Fold i Flip te odabrane ne-preklopive pametne telefone.

Samsung One UI 7.0 – predstavljanje 03.10.2024.

– Advertisement –

No, teško je reći kada će se to točno dogoditi. Zbog Galaxy AI, Samsungu je bilo potrebno dodatno vrijeme za implementaciju One UI 6.1 na starije uređaje. Isto bi moglo vrijediti i za One UI 6.1.1 i One UI 7, jer će oba uvesti nove značajke Galaxy AI. Za sada je sve to samo nagađanje, stoga još uvijek ne gubimo nadu za brzu implementaciju One UI 6.1.1 i One UI 7.

Također, vrijedi spomenuti kako se razvoj novih tehnologija i softvera u tvrtkama poput Samsunga odvija u nekoliko ključnih faza. Prva faza uključuje istraživanje i razvoj, gdje inženjeri i programeri rade na stvaranju i testiranju novih značajki. Nakon što se razviju nova rješenja, slijedi faza testiranja u stvarnom okruženju kako bi se osiguralo da sve funkcionira kako treba i da nema većih problema ili grešaka.

Nakon toga, softver ulazi u fazu beta testiranja gdje se određeni broj korisnika može prijaviti za testiranje softvera kako bi pružili povratne informacije. Ova faza je ključna jer omogućuje tvrtki da dobije vanjske povratne informacije i utvrdi kako se softver ponaša u širokom spektru scenarija i uvjeta korištenja.

Nakon uspješnog beta testiranja, finalna verzija softvera se priprema za službeno izdanje. To uključuje finalno poliranje, optimizaciju i pripremu softvera za distribuciju na veliko. Kada je softver službeno izdan, korisnici mogu očekivati obavijesti o dostupnosti nadogradnje, što često uključuje i detaljne upute kako ažurirati njihove uređaje.

S obzirom na to da je Samsung jedan od vodećih proizvođača pametnih telefona na svijetu, očekivanja su visoka, a pritisak za isporukom kvalitetnih ažuriranja je velik. Svaki korak u procesu razvoja softvera je ključan za uspjeh konačnog proizvoda, što u konačnici utječe na zadovoljstvo korisnika i održavanje konkurentnosti na tržištu.

Izvor: ( itportal.ba / Javno.ba )

drugi upravo čitaju