SVI KOJI OD SMEĆA I JAVAŠLUKA NE VIDE KAKO U KS TEKU MED I MLIJEKO, ZA TROJKU SU ‘REŽIMSKI MEDIJI’

Prvo je Enver Hadžiahmetović, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša u Vladi KS, kadar „Naroda i pravde“, u programu TVSA prije nekoliko dana najavio mogućnost poskupljenja vode da bi se jučer obrušio na kolege iz drugih medija koji su prenijeli tu informaciju tvrdeći da ona nije tačna!

Tom prilikom nisu izostale ni pogrdne riječi novinarima, da bi onda sam sebe demantirao opet na TVSA.

Izgleda da je Hadžiahmetovića dobro naružio stranački šef i vladar Trojke Elmedin Konaković, jer u javnosti priča o poskupljenjima u izbornoj godini.

Konaković je odmah potom na Facebooku stao u odbranu svog nervoznog ministra navodeći da, tobože, „režimski mediji“ uznemiravaju građane.

Naravno, nije Konaković ponudio nijedan argument već je za sve optužio „Elektroprivredu“ i opet sebe proglasio spasiocem građana navodeći da je spriječio poskupljenje struje.

SVI KOJI OD SMEĆA I JAVAŠLUKA NE VIDE KAKO U KS TEKU MED I MLIJEKO, ZA TROJKU SU ‘REŽIMSKI MEDIJI’

A za Konakovića su izgleda režimski mediji svi oni koji ne pišu kako u KS teku med i mlijeko, kako se vozimo modernom tramvajskom prugom izgrađenom u rekordnom roku, da je izgradnjom Prve tranverzale prodisao grad, kako se Košarkaški klub „Bosna“ ponovo vraća na staze stare slave…

Svi drugi novinari, koji pišu onako kako jeste, za njega su plaćenici u režimskim medijima.

Činjenica je da je istina daleko surovija od onoga kako je prikazuje Trojka: grad nikada nije bio prljaviji i zapušteniji, smeća je na sve strane, za saobraćajni kolaps i svakodnevne gužve te razrovani grad zbog radova čiji se rokovi probijaju nekoliko puta nikoga nije briga.

A to je samo dio problema koji muči građane.

Od takve stvarnosti i tih problema čovjek koji „lideriše procesima u KS“ okreće glavu.

(H. V.) 

hayat.ba

drugi upravo čitaju