7.7 C
Sarajevo
Uto, 12, 22

SVEČANOST Na obuku za policajce MUP KS bit će upućeno 197 polaznika

(Patria) – Prigodna ceremonija potpisivanja Ugovora o međusobnim pravima i obavezama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i 197 kadeta – polaznika osnovne obuke za čin „POLICAJAC“ održana je danas u prostorijama Sektora za policijsku podršku.

Ovom svečanom činu potpisivanja ugovora prisustvovali su predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić, vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova KS Omer Osmanović, policijski komesar Nusret Selimović i predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije KS Sadik Ećo.

Prije samog čina potpisivanja Ugovora, prisutnim kadetima prvo se obratio predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić koji je, ovom prilikom, izrazio zadovoljstvo i ponos što je u prilici pozdraviti novu generaciju budućih policijskih službenika.

Istakao je kako su oni odabrani kao najbolji među 1.600 prijavljenih kandidata u procesu prijema provedenog po novouspostavljenom konceptu konkursne procedure koja podrazumijeva princip potpune transparentnosti i objektivnosti, na način da se po prvi put u Kantonu Sarajevo u procesu odabira kandidata za policijske službenike primijenio sistem elektronskog testiranja u interesu prijema najboljih i najuspješnijih kandidata.

„Naravno, ovo je prvi korak u procesu vašeg školovanja za koje sam ubijeđen da će biti uspješno okončano, te da ćete svojim angažmanom u Upravi policije MUP-a KS značajno doprinijeti ukupnom poboljšanju sigurnosnog ambijenta na području našeg kantona, a ja vam u tome želim puno sreće i uspjeha“, završio je svoje obraćanje predsjedavajući Okerić.

I ministar Osmanović je iskazao svoje zadovoljstvo što se danas imao priliku obratiti istinski najuspješnijim kandidatima, budućim policajcima.

  SCHMIDT OTVORENO O KORIŠTENJU BONSKIH OVLASTI: ŽELIM BITI POSLJEDNJI VISOKI PREDSTAVNIK U BIH

„Raduje me činjenica da ste uspješno prošli propisana testiranja za prijem u policiju Kantona Sarajevo. Posebno sam ponosan što prisustvujem današnjoj ceremoniji zbog činjenice da sam nekadašnji pripadnik specijalne policije i vjerujem da će među vama biti onih koji će svoj radni vijek provesti u specijalnim jedinicama, ali i drugim službama Uprave policije“, izjavio je u svom obraćanju ministar Osmanović, zaželivši polaznicima uspješnu obuku na Policijskoj akademiji.

Policijski komesar Selimović je u svom obraćanju naglasio značaj novouspostavljene konkursne procedure, čime je obezbijeđeno da na kraju bude primljeno 197 zaista najboljih i najspremnijih kandidata. Uz najljepše želje za uspjeh tokom školovanja, policijski komesar je izrazio čvrsto uvjerenje da će svi kandidati/polaznici koji danas postaju dijelom jedne nove, velike porodice, u narednom periodu učiniti sve da svojim zalaganjem na obuci steknu sva znanja i vještine potrebne za efikasno obavljanje budućeg odgovornog i časnog zanimanja.

Budućim policijskim službenicima se na kraju ceremonije obratio i predsjednik UO Sindikata policije Kantona Ećo koji je, nakon riječi dobrodošlice, objasnio kadetima značaj i ulogu sindikalnog organizovanja policijskih službenika, način i funkcionisanje sindikalne organizacije zaželivši im, na kraju svog obraćanja, mnogo uspjeha u predstojećem školovanju na Policijskoj akademiji i budućem radu u Upravi policije.

Kandidati su potom upoznati sa daljnjom procedurom i obavezama prije samog početka obuke, te su na kraju oficijelnog dijela pristupili potpisivanju ugovora i preuzimanju rješenja o nepostojanju sigurnosnih smetnji, po prethodno izvršenim sigurnosnim provjerama u zakonom predviđenom postupku, čime su stekli uvjete za pristup tajnim podacima predviđenog stepena tajnosti.

  EKIPA FILMA ‘SARAJEVO SAFARI’ ZA HAYAT: PUCALI SU NA LJUDE KAO DA SU DIVLJAČ!

Na ovaj način su ovi mladi ljudi započeli jedan novi životni ciklus, dobivši pravu priliku da se ostvare kao osobe i profesionalci u planiranoj obuci i vršenju časnog policijskog poziva.

nap.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa