Sve je spremno za reprizu derbija između Želje i Sarajeva

Pripreme za reprizu 66. vječitog derbija između Željezničara i Sarajeva, koji je odigran 2. maja 1996. godine, polako se privode kraju.

Dugoočekivana utakmica, u organizaciji Udruženja Pomozi.ba, bit će odigrana 8. juna u 19:30 na stadionu Grbavica, kada će se na terenu pojaviti svi akteri od prije 26 godina.

Većina tadašnjih igrača Želje i Sarajeva je počela sa treninzima i pripremama za utakmicu, a svi su saglasni u tome kako je najbitnije da se na tribinama okupi što veći broj ljudi, s obzirom na to da sav prihod od ulaznica ide u Fond za liječenje oboljelih bh. građana “Sportisti za život”, kojeg su osnovali Edin Džeko i Mirza Teletović u saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba.

Iz spomenutog Fonda već je utrošeno više od 100.000 KM za potrebe liječenja oboljelih bh. građana.

Uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i uz sufinansiranje Vlade KS-a, te mnogobrojnih sponzora, kao što su Visit Sarajevo, Avaz, JR Service, Stock, Telemach, Adriatic Osiguranje, SpanishMarket, Meridianbet, Gong, očekuje se vrhunski spektakl. Na tribinama će biti prisutno i nekoliko hiljada gledalaca i to zahvaljujući najprije Fudbalskom klubu Sarajevo, koji je odlučilo podržati projekt “Remake vječitog derbija” sa kupovinom 2.000 ulaznica, koje će podijeliti omladinskim kategorijama Akademije bordo tima i njihovim roditeljima, zatim Općini Stari Grad, koja je izdvojila 5.000 KM, također za kupovinu ulaznica za osnovne škole sa područja Starog grada.

Ulaznice, u vrijednosti od 3.000 KM kupila je i Općina Ilidža, a ulaznice za osnovce sa područja svojih općina kupili su i općinski načelnici Novog Sarajeva i Centra.

Veliku zahvalnost dugujemo i FK Željezničar, koji nam je ustupio svoj prostor za organizaciju ove utakmice, te još jednom pozivamo sve zainteresovane bh. građane da svojim prisustvom na utakmici pomognu liječenje naših građana, ali i uživaju u potezima starih majstora, koji još imaju magije u svojim nogama.

Muharemović, Biščević, Pehlivanović, Gušo, Žerić, sa jedne strane, te Gogalić, Ferhatović, Granov, Uščuplić, Hošić, Dedić i ostali sa druge strane, obećavaju napetu i neizvjesnu utakmicu u kojoj su svi oni, koji istrče na teren, ali i svi oni koji se pojave na tribinama, već pobjednici.

Ulaznice za ovaj susret bit će puštene u prodaju 1. juna, a moći će se kupiti u prostorijama Udruženja Pomozi.ba te fan shopovima FK Sarajevo i FK Željezničar.

Source link

drugi upravo čitaju