31.6 C
Sarajevo
Pon, 06, 22

SUPRUGA RAHMETLI MUFTIJE: MOJ MUFTIJA JE KRIO BOLEST, DANAS SMO SAZNALI OD ČEGA JE UMRO

  • Biti bolestan je intimna stvar, i informaciju o svojoj bolesti djelite sa osobama kojima vjerujete. Moj Muftija je bio bolestan od 2007. godine. Za njegovu bolest sam znala samo ja, insistirao je da o njoj niko više ne sazna.

“Druga majka”

Od te godine, pa do njegove smrti, smo se redovno liječili, išli kod najboljih ljekara i pratili njegovo stanje.

Na svaki pregled išli smo zajedno, kao skoro sve velike stvari koje smo zajedno radili, zajednički odlazak između ostalog, imao je za cilj da se stekne utisak u čekaonama, gdje bi bilo inače puno ljudi, da sam ja ta koja sam bolesna a ne on. Čak bih zamolila sestrice na prijemu da se za njegov termin prozovem ja, jer sam ja osoba koja je isti zakazala – rekla je Elfić Zukorlić.

Kazala je da sa rahmetli muftijom nikada nije bilo lako, da nije prihvatao činjenicu da je bolestan. Nije volio ni da ide kod ljekara, a u šali bi joj govorio “ja sam htio drugu ženu, a dobio sam drugu majku”.

PROČITAJ  OD DANAS ZABRANJENA UPOTREBA PLASTIČNIH KESA U ALBANIJI
supruga rahmetli muftije: moj muftija je krio bolest, danas smo saznali od čega je umro
SUPRUGA RAHMETLI MUFTIJE: MOJ MUFTIJA JE KRIO BOLEST, DANAS SMO SAZNALI OD ČEGA JE UMRO

Nismo ga ubijedili da ode na operaciju

  • Glavni ljekar dr. Suad Ćatović, kojem se ovom prilikom zahvaljujem u ime mene i moje djece, je izvrstan i savjestan ljekar, koji mi je pored stručnosti pomogao u njegovom liječenju insistirajući i vršeći pritisak da ni jednu kontrolu ne propusti, jer najteži dio njegove bolesti je bio odvesti ga do ordinacije na kontrolu.

Uspjeli smo ga ubjediti da se operiše, iako nije mogao zamisliti da će njegova prsa biti razrezana, i noć u oči smrti smo razgovarali koju bolnicu trebamo odabrati.

Božijom voljom nije došlo do operacije. Danima nakon njegove smrti plakala sam žaleći što ga nismo ubijedili da ode na operaciju ranije.

-Click Here To Join Native Media

Danas, izvještajem obducenata smo saznali da nismo zakasnili, aorta nije pukla, umro je prirodnom smrću prestankom rada srca. Tačno onako kako je vjerovao da mu je Allah dž.š. odredio trenutak smrti njegovim rođenjem. Hvala Bogu nije ni otrovan, jer ko kod ga je poznavao mogao ga je samo voljeti – poručila je Elfić Zukorlić.

PROČITAJ  OVAKVO DIVLJANJE CIJENA GRAĐEVINARI NE PAMTE DECENIJAMA: POSKUPLJENJE I DO 200 POSTO

Sportska centrala

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Brano
Branohttps://javno.ba
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše nogomet. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regije i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informira o svim sportskim dešavanjima.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa