Stižu detalji ubojstva dječaka (13) u Srbiji, posvađali se u improviziranoj teretani

TRINAESTOGODIŠNJI dječak ubijen je u tučnjavi tinejdžera na jugu Srbije kad ga je, prema izvješću lokalnih medija, nožem usmrtio školski kolega. Više javno tužiteljstvo i policija naknadno su objavili da je tijelo dječaka nađeno u kući u Niškoj Banji te da se prikupljaju dokazi.

Liječnici Urgentnog centra u Nišu potvrdili su da je jedno dijete preminulo, a drugo je prevezeno u Urgentni centar, ali je utvrđeno da nema ozljeda. Tučnjava se, prema pisanju lokalnih portala, dogodila u improviziranoj teretani u jednom potkrovlju kada je učenik sedmog razreda nožem napao školskog kolegu, a policija je, navodno, našla krvavi nož.

Na licu mjesta su novinari portala Nova.rs neslužbeno saznali da je obitelj osumnjičenog dječaka na lošem glasu. Sugovornici portala rekli su da je obitelj poznata po nasilju, a za maloljetnika su istaknuli da je već duže vrijeme nosio nož sa sobom. Zasad nije poznato što je mogao biti motiv tučnjave.

Val nasilja u Srbiji

“Prijavljeno nam je da je jedno dijete nađeno bez znakova života, a drugo je prevezeno u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Niš“, rekli su portalu Južne vesti u niškoj policijskoj upravi.

Vijesti o tragičnom vršnjačkom nasilju izazivaju u Srbiji posebnu pozornost poslije tragičnog masovnog ubojstva u beogradskoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar kada je 3. svibnja trinaestogodišnji učenik K. K očevim pištoljem usmrtio zaštitara i devetero učenika, a teško ranio još petero školskih kolega i nastavnicu.

Dan poslije, u dva sela kod Mladenovca 21-godišnjak je ubio osmero uglavnom mladih ljudi i ranio ih još 14, što je pokrenulo masovne građanske prosvjede Srbija protiv nasilja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Index.hr

drugi upravo čitaju