Srpski zastupnik: Vučić rekao da zna nešto o meni. Onda sam dobio ovu intimnu fotku

ĐORĐE Miketić, zastupnik srpske oporbene stranke Zajedno, izjavio je kako je jučer s nepoznatog broja dobio intimnu fotografiju. U razgovoru za N1 televiziju naveo je kako ne može potvrditi da se on nalazi na fotografiji jer je “stara i zamućena”, prenosi Radio Slobodna Europa.

Kaže kako je sve uslijedilo nakon što je srpski predsjednik Aleksandar Vučić rekao da “zna nešto” o njemu. Miketić je stoga najavio da će podnijeti tužbu i za svjedoka pozvati Vučića. “Ovo je dokaz da BIA (Sigurnosno-informativna agencija) ne štiti državu već radi za Aleksandra Vučića i SNS režim, targetirajući opoziciju i građane”, napisao je Miketić na društvenoj mreži X.

Inače, Vučić je tijekom gostovanja na televiziji Pink u nedjelju navečer Miketića više puta nazvao “ljudskom sramotom” i insinuirao da o njemu “zna nešto o čemu ne smije govoriti”, ali da Miketić “zna što on zna” i kako mu je bolje da šuti. O cijelom slučaju su se oglasile neke oporbene stranke. 

Izbori sredinom prosinca

Stranka Zeleno-lijevi front (ZLF) je osudila zloupotrebu privatnih fotografija i ocijenila to kao “uznemirujuće”. Poručili su kako se time “prelaze granice političke borbe, ulazi u sferu osobnog i ide se k tome da se terorizira cijela obitelj”.

“Posebno smo zgroženi izjavama predsjednika Aleksandra Vučića koje su prethodile ovim događajima”, navela je stranka i istaknula kako su Vučićev nastup “na televiziji Pink večer prije napada i implicitne najave ovakvih akcija nedopustive i pokazuju ozbiljan nedostatak političke odgovornosti i etike, ali i razmjere zloupotrebe državnih institucija za borbu s političkim neistomišljenicima”.

Stranka slobode i pravde (SSP) također je pružila podršku Miketiću i njegovoj obitelji. U priopćenju je naglasila kako je “Šešeljizacija Srbije u punom jeku” i da u “dobro poznatom radikalskom maniru, ne prezajući ni od čega, napredni radikali napadaju političke protivnike”.

“Aleksandar Vučić je sinoć najavio, a naprednjački izvršioci odmah realizirali puštanje u javnost privatnih Miketićevih fotografija”, dodali su. Podsjetimo, 17. prosinca se u Srbiji održavaju izvanredni parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Index.hr

drugi upravo čitaju