Spremno je za spektakularni Red Bull Showrun, sve ceste vode u Sarajevo

Konačno je došao kraj odbrojavanju, jer se danas u Sarajevu održava dugo iščekivani događaj Red Bull Showrun.

Sve što se uzbuđeno pričalo u proteklom periodu danas će postati stvarnost. Veliki broj ljudi se očekuje u Sarajevu da prisustvuje Red Bull Showrunu, jedinstvenom spektaklu koji se može vidjeti samo u rijetkim gradovima širom svijeta.

Intenzivne pripreme su završene, te je glavni grad BiH spreman da dočeka publiku i veliki show. Staza za vožnju Formule 1 i ostalih automobila je potpuno spremna i sigurna za sve posjetitelje iz BiH i okolnih zemalja.

Na događaju će šampionom bolidom RB7 voziti poznati britanski F1 vozač David Coulthard, koji će oduševiti publiku svojom vožnjom, snagom i zvukom V8 motora, te će ih počastiti svojim neizbježnim “krofnama” uz miris spaljenih guma.

Pored Coultharda, na događaj su stigle i druge velike zvijezde kao što je Arunas Gibieža, koji će izvoditi razne stunte na svom motociklu. Tu su i Red Bull Driftbrothers sa svojim moćnim automobilima za drifting. Također, očekuje se i odlična muzika i atmosfera za sve posjetitelje.

Kapije se otvaraju u 11:00 sati, a ulazi su raspoređeni na 10 lokacija. Početak glavnog programa je u 14:00 sati i trajat će do 16:00 sati. Svi posjetitelji se savjetuju da koriste javni prijevoz i alternativne parking prostore, zbog očekivanog velikog broja posjetitelja.

Red Bull Showrun je jedinstvena prilika koju ne smijete propustiti. Ako niste u mogućnosti da prisustvujete, događaj će biti prenošen na TV kanalu Sport Klub.

Izvor: ( www.tvsa.ba / Javno.ba )

drugi upravo čitaju