SPREMNI: KK Dubai objavio budžet za narednu sezonu

Generalni direktor Dubaija Dejan Kamenjašević je govorio o finansijama tima, ali i budućnosti trenera tima.

Novi učesnik ABA lige je otkrio veličinu budžeta tima za predstojeću sezonu….

Imat ćemo proračun od četiri milijuna eura. Iza nas je grad koji nam je dao ime, ali smo dužni da pronađemo sponzore, osiguramo televizijska prava, i popunimo dvoranu. Želimo da budemo stabilan klub koji se oslanja na sebe, a ne na državu. Naravno, grad će nam pružiti pomoć, ali će biti na normalnom nivou, a ne kao u Evropi gdje ti samo daju novac, a ti ne radiš ništa.rekao je Kamenjašević za “Mozart Sport”.

Kamenjašević je govorio o novom treneru…

– Još uvijek nemamo potpisanog trenera, ali smo se dogovorili. Znamo da mora biti sa naših prostora jer igramo u ABA ligi i želimo da razumije naš mindset i takmičenje u kojem učestvujemo. Također, za nas u klubu će biti lakše shvatiti koncept koji želimo da njegujemo ovdje, a ne da dovedemo nekoga sa strane. To je logika koju slijedimo. Prema standardima postavljenim od strane naših vlasnika, on mora imati reputaciju, iskustvo i sposobnost da podrži ovaj projekat i bude pokazatelj ozbiljnosti kada je u pitanju dolazak i ostatak u Evropi. Važno nam je ko će ta osoba biti jer će predstavljati ne samo marketinški, već i sportski pečat na svemu što smo dosad postigli.rekao je Kamenjašević o Đorđeviću, a isto tako spomenuo izbornika Srbije Svetislava Pešića.

– On je kao drugi otac za mene, čovjek koji je najzaslužniji za to što sam ovdje sada. Vidim ga kao legendu i najvećeg evropskog stručnjaka. To definitivno jeste bio moj san, ali san i stvarnost su dvije različite stvari. Moramo shvatiti da je Pešić trenutno fokusiran na reprezentaciju i Olimpijske igre, to su stvari o kojima ne želim sada pričati jer mislim da je to njemu veoma bitno, a ako je to njemu važno, onda je važno i za nas. On sam ne bi želio da pričamo o tome dok se Igre ne završe, ali nikada nije bio tajna da je to bila moja želja. E sad, to nije u potpunosti stvar mene, već i drugih situacija na koje ne možemo uticati.

Izvor: ( www.sportskacentrala.com / Javno.ba )

drugi upravo čitaju